Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Megváltó sex

Sexo por compasión

Nem láttuk.
80% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2000. június 30. (Spanyolország)
Amerikai premier: 2001. május 5.
Magyarországi premier: 2002. július 18.

A film, amelynek forgatókönyvét is a rendezőnő írta különös történetet varázsol elénk. Dolores, a középkorú háziasszonyt szentként tisztelik a sivár kisvárosban. Férje pontosan emiatt hagyja el: elege lesz belőle, hogy felesége mindenkivel nagylelkűen viselkedik. Ahhoz, hogy Dolores visszaszerezze férjét, rosszá kell válnia, így hát elhatározza: bűnt követ el.

Lefekszik egy kedvét vesztett férfivel, aki egyszeriben visszanyeri boldogságát. Hamarosan a városka összes boldogtalan férfija sorban áll, hogy õk is részesülhessenek Dolores áldásaiból. A “segélyben” részesített férfiak jobban kezdenek bánni feleségeikkel és a lakók életébe lassan visszatér a boldogság. Egy napon azonban hazatér Dolores férje.

Laura Maná rendezőnőnek, aki már több filmben szerepelt ez az elsõ játékfilmje. S mindjárt díjazták is: a legjobb játékfilmnek járó kitüntetést kapta a Spanyol Filmek fesztiválján, Malagában. E sikerben osztozik a kitűnő operatőr, Henner Hoffman és a színészek. Ez utóbbiak között találjuk Pílar Bardem is, aki nem más mint a nálunk is oly népszerű Javier Bardem édesanyja.

Rendezte:
Laura Maná

Forgatókönyv:
Laura Maná

Operatőr:
Henner Hoffman

Szereplők:
Elisabeth Margoni, Alex Angulo, Pilar Bardem, Mariola Fuentes, José Sancho

Műfaj:
vígjáték, dráma

Játékidő:
109 perc

Ország:
Spanyolország

Gyártó:
Resonancia Productora / Visual Grup

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek