Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Megtört ölelések

Los abrazos rotos

85% / 2 szerkesztő
70% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2009. március 17., Barcelona
Amerikai premier: 2009. december 11.
Magyarországi premier: 2009. szeptember 24.
Magyarországi DVD premier: 2009. december 3.

Egy férfi sötétségben ír, él és szeret. Tizennégy évvel ezelőtt egy brutális autóbaleset áldozata lett Lanzarote szigetén. A balesetben nem csak a szeme világát veszítette el, hanem élete szerelmét, Lenát is.

A férfi két nevet használ: irodalmi álneve játékos pszeudonima, Harry Caine, azaz Hurrikán - e néven írja alá történeteit, forgatókönyveit. Valódi neve Mateo Blanco (Luís Homar). Ezen a néven éli életét, és filmeket rendez. A baleset után Mateo Blancóból csupán Harry Caine marad meg. Ha éppen nem rendezhet, csak ezzel a gondolattal képes túlélni sorsát: Mateo Blanco meghalt Lanzarote szigetén imádott Lenájával (Penélope Cruz) együtt.
Harry Caine viszont él, köszönhetően a forgatókönyvírásnak, és a segítségnek, amely hűséges gyártásvezetőjétől, Judit Garciától (Blanca Portillo), és a nő fiától, Diegótól (Tamar Novas) érkezik, aki Harry titkára, gépírója és kalauza egyben.

Amióta Harry eldöntötte, hogy élni fog és történeteket mesél, aktív és vonzó férfi, aki ugyan vak, de a többi érzékszervének továbbfejlesztésével készen áll, hogy élvezze új életét, mely az irónián és az önmaga által előidézett amnézián alapul. Minden apró nyomot kitörölt életrajzából, amely első identitására, Mateo Blancóra vonatkozott.
Egy éjjel Diego balesetet szenved, és Harry ápolja. A fiú anyja, Judit nincs Madridban, és úgy döntenek, nem is szólnak neki, hogy ne ijesszék meg. A lábadozás napjaiban egy éjszaka Diego arról az időszakról kérdezi a férfit, amikor még a Mateo Blanco nevet viselte. Harry egy pillanatnyi tétovázás után úgy dönt, elmondja történetét Diegonak, úgy, ahogyan egy apa mesél kisgyerekének, hogy elaludjon.

Mateo, Lena, Judit és Ernesto Martel története egy őrült szerelem története, melyet a sorsszerűség, a féltékenység, a hatalom, a hűtlenség és a bűntudat ural. Megindító és szép mese -  kép, mely két ölelkező szerelmest ábrázol, ezer darabra széttépve.

Díjak és jelölések:
Cannes (2009) - Arany Pálma jelölés: Pedro Almodóvar

Rendezte:
Pedro Almodóvar

Forgatókönyv:
Pedro Almodóvar

Operatőr:
Rodrigo Prieto

Vágó:
José Salcedo

Zene:
Alberto Iglesias

Szereplők:
Penélope Cruz, Lluis Homar, Blanca Portillo, José Luis Gómez, Rubén Ochandiano, Tamar Novas

Műfaj:
romantikus, dráma

Játékidő:
129 perc

Ország:
Spanyolország

Gyártó:
El Deseo S.A., Universal International Pictures

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek