Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Megtorló

The Punisher

Nem láttuk.
50% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2004. április 16.
Magyarországi premier: 2004. július 29.
Magyarországi DVD premier: 2005. január 18.

Frank Castle (Thomas Jane) túl sokszor találkozott már a halállal eddigi élete során: kezdetben a Delta Force egységein belül, később különleges FBI ügynökként. Sikerült legyőznie összes viszolygását és félelmét, hogy végül lemerészkedjen a bűn mókuskerékként őrlő sakktáblájáról, s magára öltse a hétköznapi élet szabályait és egészséges kellékeit, a feleség és fiúgyermek alkotta családot. Utolsó megbízásként Castle tökéletesen játssza titkos, beépített szerepét, de a dolgok irányítása valahogy kicsúszik a kezei közül.

Az ügy, amelyen dolgozik, egy tampai üzletemberhez, Howard Saint-hez (John Travolta) és elbűvölő feleségéhez, Liviához (Laura Elena Harring) kötődik. Azonban a házastársak közvélemény felé mutatott fényes és hibátlan “képe” valójában nem egy előkelő floridai párocskát takar! Virágzó gazadagságuk mögött erőszak bújik meg, alvilági kötelékek, és brutalitásra való hidegvérű hajlam fakad. Az akció során Saint-ék fia véletlenül életét veszti, amely aztán Frank Castle életét örökre megváltoztatja, amikor Howard Saint és emberei bosszúból kivégzik a családját.

Azonban Castle - ha irtózatos lelki kínok közepette is, de - túléli. Hogy bosszút álljon, 20 év különleges rendőri tapasztalattal a háta mögött, briliáns leszámolást tervel ki a gyilkosok megbüntetésére. Átköltözik egy rozoga épületbe Tampa ipari részének folyópartjára, ahol társbérlője is akad Joan (Rebecca Romijn-Stamos), egy közeli bisztró pincérnőjének személyében, aki azon igyekszik, hogy egyenesbe hozza az életét. Castle szomszédja, Joan jelenti a férfi számára az utolsó emberi kapaszkodót, amely nem hagyja, hogy kivesszenek belőle a pozitív érzelmek. Ez a kapcsolat teszi lehetővé Castle számára, hogy szembenézzen a legcsekélyebb megelégedettséggel, mely a történtek után feszül benne: a visszavágással.

Terve arra épül, hogy pontosan megismerje a Saint család mindennapjait, szokásait. Nemcsak Howardot és Liviát követi árnyékként, hanem életben maradt fiukat, Johnt (James Carpinello) és ügyvédjüket, Quentin Glasst (Will Patton) is. Az első támadást Saint üzleti érdekeltségei ellen indítja. Amikor Saint megtudja, hogy Castle nemcsak életben van, hanem tetemes kárt is okozott neki, bérgyilkosokat fogad, hogy végezzenek vele…

A film egy újabb Marvel képregény-karakteren alapul, a közkedvelt Punisher figuráján. A történetet Jonathan Hensleigh forgatókönyvíró-rendező vitte filmre, és olyan akcióthrillert alkotott, melyben a feszes elbeszélésmódot vegyíti a hatvanas-hetvenes évek akciófilmjeinek naturalizmusával.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Jonathan Hensleigh

Forgatókönyv:
Jonathan Hensleigh és Michael France

Operatőr:
Conrad W. Hall

Vágó:
Steven Kemper

Zene:
Carlo Siliotto

Szereplők:
Thomas Jane, John Travolta,Will Patton, Rebecca Romijn-Stamos, Laura Elena Harring, Samantha Mathis, Ben Foster, Roy Scheider, Marc Macaulay

Műfaj:
akció, thriller

Játékidő:
124 perc

Ország:
USA / Németország

Gyártó:
Lions Gate Films

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek