Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Megszólít az éjszaka

The Mothman Prophecies

Nem láttuk.
60% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2002. január 25.
Magyarországi premier: 2002. április 25.

Egy nyugat-virginiai kisvárosból különös hírek érkeznek: egyre többen állítják, hogy éjszakánként szárnyas teremtmények jelennek meg a házak között. Vannak, akik szerint földönkívüli lények derítik fel a terepet, a közelgő invázió előtt. John Klein (Richard Gere) újságíró, és nem hisz a természetfölöttiben. Ám felesége halála után a helyszínre utazik. Kezdődik a hátborzongató rémálom.

A teremtmények épp olyanok, mint azok a fura lények, akiket Klein haldokló felesége rajzolgatott. A környékbeliek azt állítják, hogy ők jól ismerik a férfit. A tér átalakul, Klein váratlanul idegen városokban, úti céljától távol találja magát. A nyomok egy kisvárosba vezetnek, melynek folyója fölött különös fény ragyog, lakói pedig mind ugyanazt álmodják: éjszakánként egy közeledő szárnyas lényt látnak maguk előtt.

A film alapjául szolgáló regényt Amerika egyik legismertebb UFO-logóusa írta, és az 1966-67-ben, a nyugat-virginiai Point Pleasantben történt eseményeket dolgozza fel.

Rendezte:
Mark Pellington

Forgatókönyv:
John A. Keel, Richard Hatem

Operatőr:
Fred Murphy

Szereplők:
Richard Gere, Laura Linney, Will Patton, Debra Messing, Lucinda Jenney, Alan Bates, David Eigenberg

Műfaj:
thriller, sci-fi

Gyártó:
Lakeshore Entertainment

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó tufee kritikája
2003. december 29.

"Figyelj a hangokra, az éjszakára, a lágy szellőre. Figyeld amint megrezegnek a falevelek. És ha egy pillanatra vörös szempár figyelne rád: ne félj, mert ő nem akar bántani! Csak figyelmeztetni akar, hogy ezt a filmet mindenképp vésd örökre a tudatodba!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek