Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Megetetett társadalom

Fast Food Nation

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2006. november 17.
Magyarországi premier: 2007. január 18.

Richard Linklater tablója az illegális bevándorlótól a középnyugati éttermi dolgozókon át a topmenedzserig a társadalom minden szereplőjét szembesíti a kellemetlen igazsággal, hogy szar van a palacsintában (vagy éppen a hamburgerben), és az uniformizált világban semmi sem az, aminek látszik.

Eric Schlosser nálunk is megjelent bestsellere, a Megetetett társadalom ihlette Richard Linklater Arany Pálmára jelölt filmjét, amely a Traffic nyomdokain haladva görbe tükröt tart az amerikai álom mára már korántsem makulátlan ábrázata elé.

Rendezte:
Richard Linklater

Forgatókönyv:
Eric Schlosser

Operatőr:
Lee Daniel

Vágó:
Sandra Adair

Zene:
Dean Martinez

Szereplők:
Greg Kinnear, Catalina Sandino Moreno, Wilmer Valderrama, Avril Lavigne, Luis Guzmán, Bruce Willis, Ethan Hawke, Patricia Arquette, Kris Kristofferson

Műfaj:
dráma, szatíra

Játékidő:
116 perc

Ország:
USA

Gyártó:
HanWay Films, Participant Productions, Recorded Picture Company (RPC)

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Kritikánk a filmről

Felhasználó Farkas Ádám kritikája
2007. január 23.

"A spanyolviaszt újra és újra föltalálni, aztán más köntösben újra eladni egy valag pénzért olyan dolog, amire csak egy idióta lehet vevő. Linklaterék ugyanis nem csinálnak mást, minthogy föltalálják azt a bizonyos spanyolviaszt, a "gyorskaja rossz" köntösébe burkolva; és igyekeznek minden lehetséges alkalmat megragadni arra, hogy egy szívszorító filmet hozzanak össze - azt már ők sem tudják pontosan, miről. (...) Botrányfilmnek indult, sok leleplezéssel, megrázó képsorokkal, díjeső reményében, de valami egészen más lett belőle. Egy szar film a szarról – nem a legjobb ajánlás egy rendező önéletrajzában."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek