Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Megaagy

Megamind

Nem láttuk.
60% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2010. november 5.
Magyarországi premier: 2010. december 16.

Megaagy (Will Ferrell) a világ a legbriliánsabb gonosztevője. És a legsikertelenebb is. Az évek során minden elképzelhető eszközzel megpróbálta meghódítani Metro Cityt, ám minden kísérlet kolosszális kudarcba fulladt a Metro Man (Brad Pitt) néven ismert szuperhős miatt. Metro Man legyőzhetetlen volt, egészen addig, amíg Megaagy meg nem ölte az egyik elfuserált gonosz terve keretében.

Így viszont Megaagy hirtelen életcél nélkül maradt - szupergonosztevő szuperhős nélkül. Ráébred, hogy életcéljának elérése a legrosszabb, ami eddig történt vele. Ezért úgy határoz, hogy csak egyféleképpen kerülhet ki ebből a csávából: ha új hős ellenfelet teremt Titán (Jonah Hill) néven, aki a tervek szerint sokkal nagyobb, jobb és erősebb lesz, mint Metro Man valaha is volt.

Ám Titán igen hamar úgy dönt, hogy gonosznak lenni sokkal nagyobb buli, mint jófiúnak - de ő nem uralni akarja a világot, hanem elpusztítani. Most hát az a kérdés, hogy vajon Megaagy el tudja-e pusztítani saját ördögi teremtményét. Vajon a világ legokosabb embere ez egyszer képes okosan dönteni? Vajon a gonosz zseni lehet-e a saját történetének pozitív hőse?

Rendezte:
Tom McGrath

Forgatókönyv:
Alan Schoolcraft, Brent Simons

Zene:
Lorne Balfe, Hans Zimmer

Eredeti hangok:
Will Ferrell, Brad Pitt, Tina Fey, Jonah Hill, Ben Stiller, David Cross, Justin Theroux, Tom McGrath

Műfaj:
animációs, vígjáték

Játékidő:
96 perc

Ország:
USA

Gyártó:
DreamWorks Animation

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek