Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Még egy kis pánik

Analyze That

Nem láttuk.
40% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2002. december 6.
Magyarországi premier: 2003. március 13.
Magyarországi DVD premier: 2003. október 1.

A fegyőrök nem tudják mire vélni a változást - merthogy Paul Vitti (Robert De Niro) börtönben van: ha viszont kiderül, hogy belebolondult a magánzárkába, kiereszthetik. Persze azzal a feltétellel, hogy egykori pszichológusa, Ben Sobel (Billy Crystal) felügyeli gyógyulását és a civil társadalomba való beilleszkedését.

Ben természetesen hallani sem akar a feladatról. Egyrészt maga is lelki beteg. Másrészt fél a feleségétől (Lisa Kudrow), aki sosem szerette a maffiózókat a ház körül. Harmadrészt nem hisz a megőrülés-mesében, és képtelenségnek tartja, hogy Vittit rá lehessen venni bármilyen munkára, melyhez nincs szükség revolverre, verőlegényekre vagy kasszafúróra.

Vitti azonban mégis beállít, és miközben folytatja a régi életét, igyekszik úgy tenni, mintha kezdene helyette egy másikat. Ha egykori tettestársai nem jönnének olyan gyakran látogatóba, még el is hihetnénk, hogy egy tévétársaságnál lett a maffiás filmek tanácsadója.

A kritikusok és a közönség körében szerte a világon páratlan sikert aratott a mániákusan szorongó maffiafőnök és az aggályoskodó, külvárosi pszichiáter története, a Csak egy kis pánik című 1999-es vígjáték. A második rész azonban mindössze 32 millió dolláros észak-amerikai bevételt ért el (szemben az első film 106 milliójával!), így újabb folytatásra nincs kilátás.

Rendezte:
Harold Ramis

Forgatókönyv:
Peter Tolan és Harold Ramis

Operatőr:
David Holmes

Vágó:
Andrew Mondshein

Zene:
Ellen Kuras

Szereplők:
Robert De Niro, Billy Crystal, Lisa Kudrow, Joe Viterelli, Cathy Moriarty, Joey Diaz valamint Anthony LaPaglia

Műfaj:
vígjáték, krimi

Játékidő:
96 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Brothers

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek