Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Még egy év

Another Year

Nem láttuk.
90% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2010. május 15., Cannes-i Filmfesztivál
Amerikai premier: 2010. december 29.
Magyarországi premier: 2011. október 13.

Tom (Jim Broadbent) és Gerri (Ruth Sheen) késő középkorú házaspár, akik életkoruk szerint immár a hatvanasok táborát erősítik. A férfi geológus, a nő pedig pszichoterapeuta. Stabil és boldog házasságban élnek, felnőtt fiuk, Joe (Oliver Maltman) elkötelezett ügyvéd, aki Gerri legnagyobb bosszúságára még nem állapodott meg senkinél.

Gerri egyik munkatársa és egyben közeli barátja Mary (Lesley Manville), aki próbálja pozitívan szemlélni a dolgokat annak ellenére, hogy már jó ideje magányosan él, mivel férje elhagyta őt, szorongását pedig többnyire bor segítségével oldja fel. Gerri sikertelenül erőlködik azon, hogy Mary-t összehozza Tom hanyag, de jóindulatú barátjával, Ken-nel (Peter Wight), azonban Gerri majdnem frászt kap, amikor Mary éppen Joe-val kezd nyíltan flörtölni a köztük lévő több mint 20 év korkülönbség ellenére. A helyzet aztán csak még tovább romlik, amikor Joe azzal állít haza, hogy szeretné bemutatni a szüleinek új barátnőjét, Katie-t (Karina Fernandez)...

A 7-szeresen Oscar-jelölt brit rendező, Mike Leigh (Hajrá boldogság!, Vera Drake) ismét egy érzékeny drámai vígjátékkal jelentkezik, amely őszinte portrét fest az átlagemberekről, ahogyan próbálnak életüknek valamiféle értelmet adni. A Még egy év 2010-ben elnyerte az Ökumenikus Zsűri Díját Cannes-ban, 2011-ben pedig Oscar-díjra jelölték a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriájában.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Mike Leigh

Forgatókönyv:
Mike Leigh

Operatőr:
Dick Pope

Vágó:
Jon Gregory

Zene:
Gary Yershon

Szereplők:
Jim Broadbent, Lesley Manville, Ruth Sheen, Oliver Maltman, Peter Wight, David Bradley, Philip Davis, Imelda Staunton

Műfaj:
vígjáték, dráma

Játékidő:
129 perc

Ország:
Anglia

Gyártó:
Thin Man Films, Film4, Focus Features International (FFI), UK Film Council

Hazai moziforgalmazó:
Cirko Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek