Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Mázli

65% / 4 szerkesztő
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2008. október 23.
Magyarországi DVD premier: 2009. április 10.

Ógyarmat egy osztrák-magyar határon található szegény zsákfalu. A helybeliekre a történet kezdetén rámosolyog a szerencse: felfedezik, hogy a temetőjük alatt húzódik egy olajvezeték. Gyorsan jött ötlettől vezérelve megfúrják és közösen elkezdik árulni a gázolajat, temetésnek álcázva az árúsítást.

Dől a pénz! Mindenki boldog és elégedett. Egészen addig, amíg mindenki el nem kezdi a saját zsebére árulni az olajat, egymás árai alá ígérve. A baj pedig nem jár egyedül. Megjelenik a faluban az olajtársaság embere, hogy elsimítsa az ügyet, de a falu elkergeti az válságmanagert, egyenesen a rendőrség karjába.

A falusiak elszántak és nem hajlandóak lemondani az olajról. Ellenállnak a karhatalomnak egy remeknek tűnő tervvel. Csakhogy a remeknek tűnő tervek nem szoktak jól elsülni…

Rendezte:
Keményffy Tamás

Forgatókönyv:
Hegedűs Bálint

Operatőr:
Garas Dániel

Zene:
Monori András

Szereplők:
Lukáts Andor, Gyuricza Miklós, Kapásy Miklós, Tóth Károly, Lázár Kati, Kerekes Vica, Lorant Deutsch, Kiss Jenö, Monori Lili

Műfaj:
vígjáték, dráma

Ország:
Magyarország / Németország / Franciaország

Gyártó:
Extreme Film

Hazai moziforgalmazó:
Hungaricom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Farkas Ádám kritikája
2008. október 26.

"Az akció szinte folyamatos, szerencsére soha nem ül le a történet, legalábbis annyira soha, hogy unatkoznunk kéne. Mindig jönnek újabbnál újabb csavarok, érdekes dolgok derülnek ki némelyik szereplőről és szerencsére mindig a humor van előtérben, felesleges, oda nem illő jelenetek nem akasztják meg a történet kibontakozását (talán a szerelmi szál nem sikerült annyira jól, de mondhatjuk, ez még azért elmegy). "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek