Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Max

Max

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2002. december 27.
Magyarországi premier: 2003. szeptember 25.

Max Rothman (John Cusack) nemrég tért haza a háborúból. Az élet, amely otthon várja, egészen más, mint amit korábban elképzelt. A hajdan ígéretes festőtehetség a háborúban elveszítette jobb karját, és ezzel művészi karrierjének lehetőségét is. A festészet azonban nem engedi öleléséből, és Max elkötelezi magát a modernizmusnak.

Fess és jómódú polgári családjától, szépséges feleségétől (Molly Parker) a művészethez és haladó szellemű szeretőjéhez (Leelee Sobieski) menekül. Egy régi vasmű épületében galériát nyit, mely hamarosan népszerűvé válik a müncheni avantgárd körökben.

Legújabb kiállításán Max megismerkedik egy férfival, aki hozzá hasonlóan a jövőről álmodik, aki hozzá hasonlóan megjárta a háborút, aki maga is festő, akinek azonban vele ellentétben se családja, se otthona, se barátja. A férfi neve Adolf Hitler (Noah Taylor).

Max új ismerőse nagyralátó terveket szövöget: kreativitását a politikai propagandában szeretné gyümölcsöztetni. Ekkor még senki sem sejti, hogy különös, futurista tervei az emberiség történelmének egyik legkatasztrofálisabb korszakát előlegezik.

A film nagy részét Magyarországon forgatták.

Rendezte:
Menno Meyjes

Forgatókönyv:
Menno Meyjes

Operatőr:
Koltai Lajos

Vágó:
Chris Wyatt (I)

Zene:
Dan Jones

Szereplők:
John Cusack, Noah Taylor, Leelee Sobieski, Molly Parker, Ulrich Thomsen, Stohl András, Kolovratnik Krisztián, Kulka János, Puskás Tamás, Hernádi Judit, Görög László

Műfaj:
dráma

Játékidő:
106 perc

Ország:
Kanada, Németország, Magyarország, Nagy-Britannia

Gyártó:
Alliance Atlantis Communications, H20 Motion Pictures, Pathé

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2004. március 2.

"Adolf Hitler tőle szokatlan nézetben. Zavarba ejtően szánalmas figura, aki (ki)útkeresésében a művészet tájairól a politikai elvakultság síkjára erőszakolja magát őrületétől vezérelve."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek