Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Mátrix - Forradalmak

The Matrix Revolutions

Nem láttuk.
53% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2003. november 5.
Magyarországi premier: 2003. november 5.

A Mátrix - Újratöltve meghökkentő végkifejletében Neo egy lépéssel előrébb került az igazság felé vezető rögös úton, és nagyon messzire jutott azóta, hogy a nyúl üregének megismerését választotta a Mátrix csalóka csodaországa helyett - de ez az átalakulás megfosztotta az erejétől és a senkiföldjén rekedt, félúton a Mátrix és a gépek világa között. Miközben Trinity Neo öntudatlan teste fölött őrködik, Morpheus gyötrődik a lehetőségtől, hogy a Kiválasztott, akibe minden reményét és az élet fennmaradásának hitét helyezte, a Mátrix világának foglyaként a rendszer ellenőrzése alá került.

A Mátrix - Forradalmakban, a Mátrix-trilógia harmadik, befejező részében az emberek és gépek közti elkeseredett háború katasztrófával fenyegető záróakkordjához érkezik: Zion katonái, bátor civil önkéntesekkel az oldalukon mint Zee és a Kölyök kétségbeesetten harcolnak, hogy visszaverjék az őrszemek támadását, amikor a géphadsereg fúrásai már a rejtekhelyük közelébe érnek. A teljes megsemmisüléssel szembesülve az emberiség utolsó bástyájának lakói nem csak saját életükért, de magáért az emberiség jövőjéért küzdenek. Csakhogy egy ismeretlen elem megmérgezi a belső soraikat is: Smith az immár öntudatra ébredt program ravaszul elrabolja Bane-t a hajóflotta egyik tagját. Smith már kikerült a gépek ellenőrzése alól, és minden egyes másodperccel erősebbé válik, az a célja, hogy elpusztítsa a birodalmat a való világgal és a Mátrixszal együtt. Az Orákulum végleges útmutatást ajánl Neónak, de ő fenntartásokkal fogadja a szavait, mert attól tart, hogy a nőt is csak egy program irányítja. Niobe segítségével Neo és Trinity messzebbre merészkednek, mint eddig bármelyik ember - egy végzetes és mindent eldöntő utazásra indulnak a föld felperzselt felszínén a gépek városának szívébe. Ebben a hatalmas mechanikus metropoliszban Neo szemtől szembe kerül a gépek legfőbb vezérével, a Deus Ex Machinával, és alkut köt vele, hiszen ez a haldokló világ egyetlen reménye a túlélésre.

Ma így vagy úgy, de véget ér a háború, de addig még hátravan a végső összecsapás Neo és Smith között: ez dönt két civilizáció pusztulásáról vagy fennmaradásáról.

Rendezte:
Andy Wachowski és Larry Wachow

Forgatókönyv:
Andy Wachowski és Larry Wachowski

Operatőr:
Bill Pope

Vágó:
Zach Staenberg

Zene:
Don Davis

Szereplők:
Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Monica Bellucci, Daniel Bernhardt, Jada Pinkett Smith, Matt McColm, Harold Perrineau Jr., Harry Lennex, Stuart Wells

Műfaj:
akció, sci-fi, thriller

Játékidő:
129 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros.

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó tufee kritikája
2003. december 29.

"Míg az első rész akciói visszanézve rövidek és lassúnak tűntek, a második részben túl sokat harcoltak azért az információért, amit voltaképp a néző fél óra alatt megtudott volna. A harmadik ezzel szemben már megfelelő mennyiségben optimalizálta a harci jeleneteket, de kissé átlendült az érzelgős kategóriába."
bővebben

További kritikáink

2004. december 1.Iván István kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek