Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Match Point

Match Point

Nem láttuk.
40% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2006. január 20.
Magyarországi premier: 2006. május 11.
Magyarországi DVD premier: 2006. október 3.

A korábban profi teniszjátékos Chris (Jonathan Rhys Meyers) jelenleg egy elit klubban dolgozik teniszedzőként. Egyik tanítványával, a gazdag családból származó Tommal (Matthew Goode) barátságot köt, és egyre többet találkozik a férfi családjával, így húgával is. Chloe (Emily Mortimer) egyből belezúg, és az érzés, úgy tűnik, kölcsönös.

Chris azonban megpillantja a család birtokán Nolát (Scarlett Johansson), a gyönyörű, fiatal amerikai lányt, aki Londonban a színésznői pályával próbálkozik, és mellesleg Tom barátnője. Chris azonban nem tud parancsolni érzéseinek, és mivel Nola is vonzódik hozzá, kezdetét veszi az események tragikus láncreakciója.

Ez a film is, mint Woody Allen annyi filmje, olyan történetet mond el, ami akármelyikünk életében megtörténhet, felvillantva mindazt, ami tönkremehet az emberek romantikus kapcsolataiban, vagy házasságában. A Match Point című film azonban sötétebb hangulatú, és sokkal inkább „csehovi” jellegű, mint ahogy azt Allen filmjeiben megszokhattuk.

Allen remek megfigyelő, és jól látja, hogy az élet egyszerre mulatságos és irtózatos. Úgy látja az embereket, ahogy archetípusos, ősidők óta változatlan módon reagálnak azokra a szituációkra, amelyekbe azóta is újra és újra belekerülünk, amióta csak emberré lettünk… például olyan valakibe szeretünk bele, akibe nem kellene.

Rendezte:
Woody Allen

Forgatókönyv:
Woody Allen

Operatőr:
Remi Adefarasin

Vágó:
Alisa Lepselter

Szereplők:
Scarlett Johansson, Jonathan Rhys Meyers, Emily Mortimer, Matthew Goode, Brian Cox, Penelope Wilton, Ewen Bremner, James Nesbitt

Műfaj:
romantikus, thriller

Játékidő:
124 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Magic Hour Media, BBC, Thema Production, Invicta Capital Ltd.

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek