Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Maszk

Mask

80% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 1985. március 8.
Magyarországi DVD premier: 2010. február 4.

A Maszk megindító történet egy tizenéves fiúról, aki ritka, veleszületett betegségben szenved, s aki azzal, hogy életben van, szembeszáll az orvostudománnyal. A fiút Rocky Dennisnek (Eric Stoltz) hívják. Kedves fiú, aki mindenki szívébe belopja magát, bárkivel kerül is kapcsolatba. Nincs ez másképp a gyönyörű, fiatal vak lány esetében sem.

Rocky nemcsak azt határozza el, hogy normális életet fog élni, hanem végtelen szeretetének és megingathatatlan eltökéltségének segítségével dekadens anyja, Florence (Cher) és a Pokol Angyalai bandájának bátorítására mindent megtesz annak érdekében, hogy jobb legyen, mint a többiek: legyőzve fájdalmát és magányosságát, fogyatékosságán felülemelkedve kiváló fiatalember válik belőle, aki példaértékű lesz mind osztálytársai, mind pedig tanárai számára.

A Peter Bogdanovich által lefegyverző őszinteséggel és érzékenységgel megrendezett filmet Cher és Eric Stoltz lélegzetelállító játéka erősíti. A Maszk egy minden érzelgősségtől mentes tiszteletadás annak a hősnek, aki bennünk is él.

Díjak és jelölések:
- Oscar-díjátadás (1986): Oscar-díj Michael Westmore-nak és Elek Zoltán-nak a legjobb smink kategóriában;
- Cannes-i Filmfesztivál (1985): a legjobb színésznő díja Cher-nek, illetve Arany Pálma-díjra jelölve Peter Bogdanovich;
- Golden Globe Díjátadó (1986): Golden Globe-díjra jelölve Eric Stoltz (legjobb férfi mellészereplő) és Cher (legjobb színésznő - dráma kategória).

Rendezte:
Peter Bogdanovich

Forgatókönyv:
Anna Hamilton Phelan

Operatőr:
Kovács László

Vágó:
Barbara Ford

Zene:
Dennis Ricotta

Szereplők:
Cher, Sam Elliott, Eric Stoltz, Estelle Getty, Richard A. Dysart, Laura Dern, Micole Mercurio, Harry Carey Jr.

Műfaj:
dráma, életrajzi

Játékidő:
120 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Pictures

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek