Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Más világ

The Others

90% / 1 szerkesztő
78% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2001. augusztus 10.
Magyarországi premier: 2002. március 14.
Magyarországi DVD premier: 2002. szeptember 17.

Jersey szigete, 1945. A második világháborúnak régen vége, de Grace Stewart (Nicole Kidman) férje nem tért vissza a frontról. A középkorú nő egyedül, roppant szigorú erkölcsi normáktól vezérelve neveli gyermekeit a világtól teljesen elszigetelt, viktoriánus házban.

Grace lánya, Anne (Alakina Mann) és fia, Nicholas (James Bentley) furcsa betegségben szenvednek: nem tehetik ki magukat direkt napfénynek. Mivel az előző cselédség nyomtalanul eltűnt, három új szolgáló érkezik a házhoz. A házvezetőnő Mrs. Mills-nek (Fionnula Flanagan), a néma Lydia-nak (Elaine Cassidy) és a kertész Mr. Tuttle-nek (Eric Sykes) meg kell tanulniuk a legfontosabb szabályt: az épületet mindenkor félhomályban kell tartani; egyetlen ajtót sem szabad kitárni anélkül, hogy a mögötte lévőt be ne zárták volna.

A dolgok egy darabig a szokásos rendben mennek, ám Anne egyre furcsábban viselkedik. Azt állítja, egy Victor nevű fiú beszélget vele, aki szintén velük él a házban - egész családjával együtt. Grace próbálja fenntartani a szigorú rendet - főleg, mivel a kis Nicholas halálra rémül nővérétől -, de a különös dolgok felett egy idő után már nem lehet szemet hunyni: a gazdátlan zongora játszani kezd, az üres padlásról bútorok zaja hallatszik, és még az oltalmat adó vastag függönyök is eltűnnek. Amikor pedig már az új szolgálók is furcsán kezdenek viselkedni, és Grace halottnak tudott férje is visszatér, kezd világossá válni, hogy a házat kísértetek lakják.

Alejandro Amenábar (Nyisd ki a szemed!) filmje a régi, hátborzongató thrillerek hagyományait követi kamara-körülmények között, erős karakterű színészekkel, élükön az eddigi egyik legjobb alakítását nyújtó Nicole Kidmannel. A többszörös díjnyertes, csupán 17 millió dollárból készült film igazi kasszasikernek bizonyult az Egyesült Államokban (96 milliós bevétel), óriási közönségsikert aratva.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: ismeretlen és siz

Rendezte:
Alejandro Amenábar

Forgatókönyv:
Alejandro Amenábar

Operatőr:
Javier Aguirresarobe

Vágó:
Nacho Ruiz Capillas

Zene:
Alejandro Amenábar

Szereplők:
Nicole Kidman, Alakina Mann, Eric Sykes, Fionnula Flanagan, James Bentley, Christopher Eccleston, Elaine Cassidy

Műfaj:
thriller, természetfeletti

Játékidő:
104 perc

Ország:
Spanyolország, Franciaország, USA

Gyártó:
Dimension Films

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek