Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Marokkó

Marock

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2006. május 4.

Casablanca, az érettségi éve. Egy csapat gondtalan marokkói fiatal. Szerelem, buli, barátság, gyors verdák, zene, és a felnőttkor küszöbén való átlépés izgalma. Rita (Morjana El Alaoui) szabadszellemű, keményfejű, 17 éves kamasz, aki nem viseli könnyen a marokkói hagyományok szigorú szabályait. Első szerelme a suli legjobb pasija, ám választásával saját családjával; különösen bátyjával találja szemben magát, akinek éppen a gyökerekhez való visszatérés válik a legfontosabbá.

“Attól kezdve, hogy 1993-ban elhagytam Marokkót, hogy Franciaországban megkezdjem filmes tanulmányaimat, egyetlen témát vágytam mindennél jobban elmesélni: HAZÁM TÖRTÉNETÉT. Az országét, melyet gyakran látunk a hírekben, az országét, ahol életüket kockáztatják a gibraltári szoros illegális átlépői, akárcsak L’horizon perdu c. rövidfilmemben, vagy a 200 dirhams címűben, mely a falvakban élő gyerekekről szól.

Első játékfilmemben a kevesek által ismert Marokkót akartam megmutatni; Marokkót, mely szög egyenesen eltér az arab filmek közhelyeitől. Azt az arcát az országnak, melyet sokan szívesen eltitkolnának: a kiváltságosak, a gondtalanok, a nem egyszer túlzásokba esők Marokkóját.

Én ebben a képmutató közegben nőttem fel, az erős hagyományok és a nyugati liberalizmus utáni vágy kettős szorításában. Azt akartam feltárni hogyan élik meg a kamaszok ezt a paradox, ellentmondásos világot, a fiatalok, akik mind hollywoodi sztárok akarnak lenni, miközben arra a legbüszkébbek, hogy marokkóiak.” (Laila Marrakchi rendező jegyzetei)

Rendezte:
Laila Marrakchi

Forgatókönyv:
Laila Marrakchi

Operatőr:
Maxime Alexandre

Vágó:
Pascale Fenouillet

Zene:
Pierre André

Szereplők:
Morjana El Alaoui, Mathieu Boujenah, Razika Simozrag, Fatym Layachi

Műfaj:
dráma, romantikus

Játékidő:
105 perc

Ország:
Marokkó, Franciaország

Gyártó:
Lazennec & Associés, France 3 Cinéma

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek