Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Márió, a varázsló

55% / 2 szerkesztő
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2008. november 6.
Magyarországi DVD premier: 2010. január 28.

A 90-es évek elején, alig túl a rendszerváltáson, olasz cipőgyárosok érkeznek egy eldugott kis magyar faluba. Az ott élők régóta remélt álmaik beteljesedését várják az ide érkező kapitalistáktól.

A középkorú Gulyásné Verát (Nyakó Júlia), az asszonyosan formás, szemrevaló falusi feleséget eleinte hidegen hagyja a cipőgyár. Jól megvan a maga teremtette kis világában, szokásos háziasszonyi teendői kitöltik az életét. Már rég lemondott ifjúkori ambícióiról, az önmegvalósításról, mellyel városi barátnője Magdi (Fehér Anna) azért néha-néha szembesíti.

Vera egy nap mégis úgy dönt beáll dolgozni, és hamarosan a legügyesebb, legmegbízhatóbb munkásnő lesz. Egy nap azonban feltűnik a faluban egy arisztokratikus, elegáns, titokzatos alak. Ő Márió (Franco Nero) a cipőkonszern tulajdonosa, aki úgy dönt, egy ideig itt marad. Zserardó kénytelen átadni helyét a nagyfőnöknek.

Márió nagyra becsüli Vera szorgalmát, megbízhatóságát, kitüntetett figyelemben részesíti, helyettesévé nevezi ki, rajta kívül gyakorlatilag senkivel sem áll szóba. Az asszony egyre jobban kivirágzik, lélekben felszabadul, testben megszépül. Otthon olasz slágereket dúdolászva olasz ételeket főz férjének, az útépítő Gyulának (Egyed Attila), akinek nem túlzottan ízlik az egzotikus koszt. Vera lassan nem tudja kivonni magát a karizmatikus olasz hatása alól, mind jobban elvarázsolja őt a férfi különleges vonzereje, és menthetetlenül beleszeret a csodálatos férfiba. Jelleme közben erőteljesen átalakul, a nő szinte kivetkezik önmagából…

Rendezte:
Almási Tamás

Forgatókönyv:
Almási Tamás és Halász Margit

Operatőr:
Beck György

Vágó:
Hargittai László

Zene:
Dés László

Szereplők:
Nyakó Júlia, Franco Nero, Egyed Attila, Vittorio Marsigliani, Antonio Grosso, Vajdai Vilmos, Szirtes Ági, Mucsi Zoltán, Gáspár Tibor, Fehér Anna, Gyabronka József

Műfaj:
dráma

Játékidő:
92 perc

Ország:
Magyarország / Olaszország

Gyártó:
Cinema-Film Kft. / No Limit International

Hazai moziforgalmazó:
Cinema Film / Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek