Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Marie Antoinette - A tinikirályné

Marie Antoinette

Nem láttuk.
20% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2006. május 24. (Cannes)
Amerikai premier: 2006. október 20.
Magyarországi DVD premier: 2007. április 24.

Marie Antoinette (Kirsten Dunst) házassága a két nemzet közötti békét volt hivatott szavatolni. A tinédzser férj, Lajos (Jason Schwartzman) a francia trón örököse. Marie Antoinette azonban nem igazán kész arra, hogy olyan királyné legyen, akire a franciák vágynak.

A sok pipere alatt egy gyámoltalan, ijedt fiatal lány lakozik, akit erkölcstelen becsmérlők, kétszínű hízelgők, és alattomos pletykák vesznek körül. A szűk lehetőségek között Marie Antoinette-nek meg kell találnia a helyét Versailles bonyolult, zavaros és árulókkal teli világában.

Szomorúságához és elszigeteltségéhez az is nagyban hozzájárul, hogy férje teljesen közömbös iránta: hét éven át egyáltalán nincs testi kapcsolatuk. A furcsa trónörökös szörnyű szeretőnek bizonyul, és ez komoly aggályra, valamint arra a könyörtelen pletykára ad okot, hogy Marie Antoinette sosem fog utódot szülni. A megzavarodott Marie Antoinette a francia arisztokrácia dekadens viselkedésében keresi a menedéket, és enged a vonzó svéd Fersen gróf (Jamie Dornan) csábításának. Magatartása hamarosan az ország fő témája lesz.

Függetlenül attól, hogy kifogástalan stílusa miatt idealizálják, vagy az alattvalóival való kapcsolat hiánya miatt becsmérlik éppen, mindenki csak végletekben tud róla beszélni. Ahogy érettebbé válik, egyre inkább megtalálja a helyét feleségként, anyaként és királynéként is – ennek vet véget a véres forradalom, amely örökre megváltoztatja Franciaországot.

A Marie Antoinette Sofia Coppola harmadik filmje. A rendező modern, pörgős filmet készített a konvencionális kosztümös történetből.

Rendezte:
Sofia Coppola

Forgatókönyv:
Sofia Coppola

Operatőr:
Lance Acord

Vágó:
Sarah Flack

Zene:
Jean-Benoit Dunckel, Nicolas Godin

Szereplők:
Kirsten Dunst, Jason Schwartzman, Steve Coogan, Judy Davis, Rip Torn, Molly Shannon, Asia Argento, Rose Byrne, Shirley Henderson

Műfaj:
dráma, történelmi

Játékidő:
123 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Columbia Pictures

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek