Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Már megint egy dilis amcsi film

Not Another Teen Movie

Nem láttuk.
20% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2001. december 14.
Magyarországi premier: 2002. március 28.
Magyarországi DVD premier: 2002. október 8.

Mekkora egy évünk volt ez a John Hughes Gimiben! Először is: Kékvérű focicsapatunk már majdnem feljutott a csúcsra… hogy aztán annál magasabbról szédüljenek le szegények, mivelhogy a (bekötött szemű?) hátvéd, Jake Wyler (Chris Evans) hibásan passzolt, Reggie Ray (Ron Lester) pedig begyűjtötte a ki tudja hányadik agyrázkódását. Még szerencse, hogy az évzáró buli már oltárira sikeredett, különösen, hogy az egy emberként pályázó Fratelli ikreket, Karát és Sarát (Samaire Armstrong és Nectar Rose) választották bálkirálynővé... vagyis királynőkké.

Voltak ennek a kiváló évnek más csúcs- (vagy mély)pontjai is: Ott volt például az a csúnya WC-katasztrófa, amikor az egyik kló egyenesen “berobbant” Mr. Keller (Sean Smith) irodalomórájára; vagy Ricky (Eric Jungmann) könnyfakasztó verse, a “Tíz dolog, amiért szeretem Janey Briggs-t”; meg hogy Jake még egy tejszínhabos fagyikehellyel sem tudta Janey-t (Chyler Leigh) levenni a lábáról; nem is beszélve a JHG spontán elő-báli musical-őrületéről; na és ki tudná feledni, mennyire fázott Janey a rendőrségtől Jake megható szerenádja után, ahol a derék fiú az Aerosmith-től a “Janey-nek puskája van”-t adta elő.

Nagy újság, hogy pont Janey - copfosan, szemüvegesen, festékes naciban virítva, meg teljesen belefeledkezve a “művészetébe” - lett a tárgya a Jake és a bájgúnár Austin (Eric Christian Olsen) közti fogadásnak, miszerint még ilyen csajból is lehet bálkirálynő. Hát… aztán tudod, mi sülhet ki egy ekkora átalakulásból. Új arcok is feldobták idén iskolánk termeit: Sadie (Beverly Polcyn), a kilencvenéves titkos riporter; és Areola (Cerina Vincent), a külföldi cserediák, aki megosztotta velünk néhány értékes otthoni vagyontárgyát. Manapság egyébként biztos, hogy minden amerikai számítógépes tuskó benne látja a vágy titokzatos tárgyát. (Areolában, persze, nem Sadie-ben.)

Aztán ott vannak a régi arcok is: Kedvencünk Malik (Deon Richmond), a “kihagyhatatlan kátrányos helyzetű”, egyre vigyorogva, ahogy kell. Amúgy nem sokat jártatja a száját, leszámítva az olyan szövegeket, hogy “A fenébe is!”, meg “Ez már döfi!”. Jake húga, Catherine (Mia Kirshner) még mindig bátyja szeretete után sóvárog. Szegény alacsony fordulatszámon pörgő fickónak van még mit behoznia. Ami az elsőéves Mitch Briggs (Cody McMains), Janey hormonális befolyásoltság alatt álló öccse, Bruce (Samm Levine), a törekvő ázsiai, és a hiperérzékeny Ox (Sam Huntington) - vagyis a “Szűz Önkéntesek” tagjainak fogadalmát illeti, mely szerint mindannyian még az érettségi előtt elvesztik ártatlanságukat… hát, fiúk maradt még elhálni való! Reméljük, jövőre több szerencsével jártok!

Végezetül pedig: Harapóskedvű élszurkolólányunk, Priscilla (Jaime Pressly), dobta Jake-et, hogy együtt járjon Les-szel (Riley Smith), azzal a furcsa, videókamerát cipelő sráccal, aki körül mindig mintha egy nejlonzacskó lebegne. Nem adunk nekik többet két hétnél!

Hm…, hát ezek voltak a legfrissebb hírek a John Hughes Gimiből. Jövőre találkozunk!

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: ismeretlen és siz

Rendezte:
Joel Gallen

Forgatókönyv:
Mike Bender, Adam Jay Epstein, Andrew Jacobson

Operatőr:
Reynaldo Villalobos

Vágó:
Steven Welch

Zene:
Theodore Shapiro

Szereplők:
Chyler Leigh, Jaime Pressly, Chris Evans, Mia Kirshner, Eric Christian Olsen, Cody McMains, Deon Richmond, Eric Jungmann, Ron Lester, Sam Huntington, Joanna Garcia

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
89 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Columbia Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek