Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Man of the Year

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2006. október 13.

Tom Dobbs (Robin Williams) a késő esti televíziózás egyik királya. Az ország problémáira rávilágító műsor éles nyelvű házigazdája az egyik adás felvétele előtt szokásos csevegését tartja a közönségével, amikor valaki felveti, hogy miért nem indul az elnökválasztáson.

Dobbs egy poén szintjén jó ötletnek tartotta mindezt, azonban mozgalom indul annak érdekében, hogy ez valósággá válhasson. A humorista hivatalosan is jelölt lesz az USA elnökségéért vívott csatában, így producere és kampánycsapattá átalakuló stábja kíséretében neki is lát a kampánykörútnak. A megdöbbentő nyíltsággal beszélő Dobbs ellen tehetetlenek a riválisok - a tévéviták így komédiává változnak.

Ezalatt egy Eleanor Green nevű programozó (Laura Linney) mindent megtesz annak érdekében, hogy főnökei vagy a közvélemény tudtára adja, bug van a rendszerben, valószínűleg téves eredményt fog kiadni majd ki az elektronikus úton történő szavazás. Az ügyben érintett döntéshozó, Alan Stewart (Jeff Goldblum) el tudja hallgattatni a nőt, így cége nem kompromittálódik, és a választásokat végül megtartják. Az eredmény az egész országot meglepi, ugyanis ennek értelmében Tom Dobbs az Egyesült Államok új elnöke…

A Fehér Ház-i szatírával egyszer már sikeresen előrukkoló Barry Levinson (Amikor a farok csóválja…) harmadjára dolgozik együtt az ezerarcú Robin Williamsszel.

Rendezte:
Barry Levinson

Forgatókönyv:
Barry Levinson

Operatőr:
Dick Pope

Vágó:
Steven Weisberg

Zene:
Graeme Revell

Szereplők:
Robin Williams, Laura Linney, Christopher Walken, Jeff Goldblum, Lewis Black, Tina Fey

Műfaj:
vígjáték, dráma

Játékidő:
115 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Pictures

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek