Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Mambo Italiano - Bazi nagy lagzi... olasz módra

Mambo Italiano

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2003. szeptember 19.
Magyarországi premier: 2004. január 15.

Gino papa (az Oscar-díjas Paul Sorvino) és Maria mama (Ginette Reno) még az 1950-es években telepedtek le az újvilágban, ahol azonban még most sem igazán érzik otthon magukat. Más olasz családokhoz hasonlóan azt szeretnék, ha gyermekeik, Angelo (Luke Kirby) és Anna (Claudia Ferri) házasságkötésükig velük élnének. A szülői elvárások és az időközben felcseperedett csemeték akarata gyakran egymásnak feszül, s máris kész az igazi olasz családi dráma könnyekkel, ölelésekkel és pofonokkal. Egy nap a húszas évei közepén járó Angelo döntő lépére szánja el magát: bejelenti, hogy elköltözik otthonról. Lakótársat gyermekkori barátja, a rendőrként szolgálatot teljesítő Nino (Peter Miller) személyében talál. Eközben Gino és Maria szakadatlan igyekeznek a megfelelő partit összehozni fiuk számára, sorban szállítva az ideális feleségjelölteket. Mikor a szülők szinte már az esküvő időpontját is kitűzik, Angelo kénytelen előrukkolni az igazsággal: Nino többet jelent számára, mint egyszerű lakótárs.

Mikor aztán a történet Nino anyjának (Mary Walsh) a fülébe jut, valósággal elszabadul a pokol. A családok háborút hirdetnek, amelynek nem kisebb a tétje, mint a megtévedt fiúk helyes útra terelése. Vajon képes lesz-e Nino ellenállni a rászabadított csábos Pína Lunetti (Sophie Lorain) bájainak? Beletörődhetnek-e valaha a hagyományőrző szülők gyermekeik másságába?

A Mambo Italiano fergeteges humorú, mégis megrendítő vígjáték. Egy sikeres színdarab átirataként a film az olaszokról alkotott közhelyek mélyére néz, és árnyalt képet fest erről a nagyon is szerethető családról, illetve bűbájos fiacskájáról. Régi és új világ, hagyomány és reform.

Rendezte:
Émile Gaudreault

Forgatókönyv:
Steve Galluccio és Émile Gaudreault

Operatőr:
Serge Ladouceur

Vágó:
Richard Comeau

Zene:
FM Le Sieur

Szereplők:
Paul Sorvino, Ginette Reno, Luke Kirby,

Műfaj:
romantikus vígjáték

Játékidő:
92 perc

Gyártó:
Cinémaginaire Inc, Equinox Films

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek