Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Machete

75% / 2 szerkesztő
60% / 2 olvasó
Ősbemutató: 2010. szeptember 1., Velencei Filmfesztivál
Amerikai premier: 2010. szeptember 3.
Magyarországi premier: 2010. november 25.

Úgy nézett ki, mint bármelyik munkás az utcán, a tökéletes balek, aki elviszi a balhét. Csakhogy ő volt Machete (Danny Trejo), a legenda, gyilkos ösztönnel és páratlan képességekkel.

Miután összetűzésbe került egy Torrez (Steven Seagal) nevű hírhedt mexikói drogbáróval, Machete Texasba költözött, de a korrupt elit hálózata utolérte, és tőrbe csalta: egy szenátor lelövése miatt körözni kezdik. Machete tisztázni akarja nevét, de többen is az útjában állnak: Benz (Jeff Fahey), a könyörtelen üzletember, az őrült Von és kisebb hadserege, és Sartana (Jessica Alba), a gyönyörű bevándorlási hivatalnok.

Azonban akadnak Machete-nek segítői is: a lázadó szellemű, szexi taco árus, Luz (Michelle Rodriguez), és Padre (Cheech Marin), a pap, aki az imádság mellett a pisztolyforgatásban is otthon van. Golyózápor, véreső és széttört szívek övezik az utat, melyen Machete elindul, hogy leszámoljon Torrezzel egy utolsó, mindent eldöntő összecsapásban.

Robert Rodriguez filmje nem hagy kétséget afelől, hogy napjainkban ki az egyik legnagyobb, stilisztikában, ponyvában és szórakoztatásban élen járó rendező.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Ethan Maniquis és Robert Rodriguez

Forgatókönyv:
Robert Rodriguez és Álvaro Rodríguez

Operatőr:
Jimmy Lindsey

Vágó:
Rebecca Rodriguez

Zene:
John Debney

Szereplők:
Danny Trejo, Michelle Rodriguez, Jessica Alba, Robert De Niro, Lindsay Lohan, Cheech Marin, Jeff Fahey, Steven Seagal, Don Johnson, Rose McGowan

Műfaj:
akció

Játékidő:
105 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Overnight Films, Troublemaker Studios

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek