Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Lopott idő

In Time

20% / 1 szerkesztő
65% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2011. október 28.
Magyarországi premier: 2011. október 27.

A nem túl távoli jövőben járunk, amikor az orvostudománynak sikerült kikapcsolnia az öregedésért felelős génállományt. Ennek a tudományos bravúrnak az előnyei mellett a legnagyobb hátránya az, hogy maga az idő vált a legértékesebb valutává, hiszen a Föld túlnépesedését elkerülendő az emberek kénytelenek fizetni életük esetleges meghosszabbításáért, ellenkező esetben a meghatározott maximum után halálra vannak ítélve.

25 éves korában minden embernél kikapcsolják a természetes öregedést, ám csupán egyetlen évük marad, hogy díjtalanul élhessenek tovább - az emberek karjába épített fluoreszkáló időszámláló kegyetlenül méri az életükből hátralévő időt, s ha nullára vált, elkerülhetetlen a halál. Hacsak nem fizetnek a további életért! Így a gazdagok akár évtizedeket élhetnek még 25 éves koruk után, ráadásul öregedés nélkül, gyakorlatilag halhatatlanul, míg a szegények az idő koldusaivá válnak, akik túlélésük érdekében kénytelenek szó szerint lopni az órákat, vagy könyörögni értük. Az Etheros nevű város így két részre szakadt: a gazdagok, valamint a szegények szögesdróttal elválasztott élőhelyére.

Will Salas-t (Justin Timberlake), a nyomornegyed egyik fiatalemberét egy átverést követően ártatlanul vádolják meg gyilkossággal: egy Fortis (Alex Pettyfer) nevű ember kicseréli kettejük “idejét”, majd a lejáró idő miatt természetesen meghal. Will ugyan további életet kap magának, de őt vádolják a cseréért, így kénytelen menekülőre fogni a dolgot. Mielőtt azonban végleg elkaphatná a Timekeeper-nek nevezett hatóság, Raymond Leon-nal (Cillian Murphy) az élen, Will túszul ejt egy gyönyörű, fiatal, gazdag lányt, Sylvia Weis-t (Amanda Seyfried), hogy egérutat nyerjen. Erőszakkal társult kettősük aztán percről percre küzd a túlélésért, míg rá nem ébrednek, hogy egymás iránt feltámadott szerelmük lehet a leghatékonyabb eszköz a rendszerrel szemben, amellyel háborúba keveredtek.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Andrew Niccol

Forgatókönyv:
Andrew Niccol

Operatőr:
Roger Deakins

Vágó:
Zach Staenberg

Zene:
Craig Armstrong

Szereplők:
Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Cillian Murphy, Olivia Wilde, Alex Pettyfer, Johnny Galecki, Matt Bomer, Elena Satine

Műfaj:
sci-fi, thriller

Játékidő:
109 perc

Ország:
USA

Gyártó:
New Regency Pictures, Regency Enterprises, Strike Entertainment

Hazai moziforgalmazó:
Intercom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek