Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Lopakodó lelkek

Bin-jip

Nem láttuk.
80% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2004. szeptember 7. (Velencei Filmfesztivál)
Amerikai premier: 2005. április 29.
Magyarországi premier: 2005. október 13.

A film főhőse a fiatal, egyetemet végzett fiú, Tae-Suk (Hee Jae), akinek a motorján kívül nincsen egyebe. Csavargó, mégsem hajléktalan. Különböző lakásokba és házakba tör-, illetve oson be; olyan családokhoz, akik ez idő alatt éppen nyaralásukat töltik. Néhány napos ott tartózkodása alatt mindig meghálálja szállásadói “jóságát”, s a ház körüli apró barkácsolásokkal, javítanivalókkal és a házimunka elvégzésével “fizet” értük.

Egy napon azonban minden másként alakul, mint eddig. A ház, amelybe Tae-Suk behatol, nem üres. Sun-Hwa (Seung-yeon Lee), a harmincas nő otthon tartózkodik, miután távol lévő férjével csúnyán összekapott. Nemsokára aztán megjön a már lehiggadt férfi is, de hiába próbálkozik a béküléssel, felesége már mást szeret - ráadásul a saját házában! Az események innentől tragikus és meglepő fordulatok sorát hozzák…

Dél-Korea elsőszámú rendezője, a méltán elismert Kim Ki-duk előző, Tavasz, nyár, ősz, tél… és megint tavasz c. filmje után egy újabb csendes alkotást készített. A film rekordidő alatt készült el: Ki-duk a forgatókönyvet egy hónapig írta, a forgatás 16 napot, a vágás pedig csupán tizet vett igénybe.

Rendezte:
Kim Ki-duk

Forgatókönyv:
Kim Ki-duk

Operatőr:
Seong-back Jang, Jang Seong-Ba

Vágó:
Kim Ki-duk

Zene:
Slvian

Szereplők:
Lee Seung-yeon, Jae Hee, Kwon Hyuk-ho, Ju Jin-mo

Műfaj:
dráma, romantikus

Játékidő:
88 perc

Ország:
Dél-Korea

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. október 13.

"Kim Ki-duk drámája legalább annyira nem szerelmes film, mint amennyire annak látszik. Mese csakis a beavatottak számára, igazi lopakodó lélekjárás olyan földtől elemelt gondolatokkal, mint a dimenziók átjárhatósága, vagy a kiegészítő másik eszménye. És szerencsére csak enyhén manipulatív."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek