Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Lopakodó

Stealth

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2005. július 29.
Magyarországi premier: 2005. augusztus 11.
Magyarországi DVD premier: 2005. december 13.

A közeli jövőben a haditengerészet olyan sugárhajtású vadászgépet fejleszt ki, amelyet egy mesterséges intelligenciával bíró számítógép vezérel. A világ leggyorsabb és legerősebb gépe egy repülőgéphordozó anyahajón vár arra, hogy a pilóták bevetési manőverekre tanítsák. Amiket aztán később saját maga fog végrehajtani, akkor már teljes cselekvőképességének tudatában.

A legjobb pilótákból álló, összeszokott csapat kapja a feladatot, hogy gyakorlatozzanak az új géppel. Ben (Josh Lucas), Kara (Jessica Biel) és Henry (Jamie Foxx) először még élvezik feladatukat, hogy versenyre kelhetnek a szuperszámítógéppel. Ám az egyik próbabevetés alkalmával a gépet villámcsapás éri, melynek intelligenciája innentől kezdve új impulzusok szerint kezd működni. A sugárhajtású gép összezavarodik, és határozott célként tűzi maga elé, hogy háborút kezdeményez az emberek ellen. A béke sorsa Ben-ék kezébe kerül, kérdés, kipesek lesznek-e megfékezni az elszabadult szupergépet.

Rob Cohen (Tripla X, Halálos iramban) nem hazudtolja meg magát, amikor a Lopakodót is olyan száguldó alapokra építi, mint korábbi filmjeit. Csapatát ezúttal az Oscar-díjas Jamie Foxx (Collateral - A halál záloga, Ray), az egyre kapósabb Jessica Biel (Penge - Szentháromság, Mobil) és Josh Lucas (Drogtanya) alkotják.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Rob Cohen

Forgatókönyv:
W.D. Richter

Operatőr:
Dean Semler

Vágó:
Stephen E. Rivkin

Zene:
BT

Szereplők:
Josh Lucas, Jessica Biel, Jamie Foxx, Sam Shepard, Joe Morton, Richard Roxburgh, Ian Bliss, Jason Chan, Megan Gale

Műfaj:
akció

Játékidő:
116 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Columbia Pictures Corporation/Laura Ziskin Productions/Original Film

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hannibal kritikája
2005. szeptember 14.

"Végy egy minél bugyutább sztorit, csak az a fontos, hogy elsőre jól hangozzék, gyúrj össze három divatos főhős karaktert, mindezt öntsd nyakon hajmeresztő speciális effektusokkal, végül pedig tartsd a markod. Ez a filmezés Rob Cohen szerint. "
bővebben

További kritikáink

2005. szeptember 14.Olórin kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek