Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Lopakodó

Stealth

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2005. július 29.
Magyarországi premier: 2005. augusztus 11.
Magyarországi DVD premier: 2005. december 13.

A közeli jövőben a haditengerészet olyan sugárhajtású vadászgépet fejleszt ki, amelyet egy mesterséges intelligenciával bíró számítógép vezérel. A világ leggyorsabb és legerősebb gépe egy repülőgéphordozó anyahajón vár arra, hogy a pilóták bevetési manőverekre tanítsák. Amiket aztán később saját maga fog végrehajtani, akkor már teljes cselekvőképességének tudatában.

A legjobb pilótákból álló, összeszokott csapat kapja a feladatot, hogy gyakorlatozzanak az új géppel. Ben (Josh Lucas), Kara (Jessica Biel) és Henry (Jamie Foxx) először még élvezik feladatukat, hogy versenyre kelhetnek a szuperszámítógéppel. Ám az egyik próbabevetés alkalmával a gépet villámcsapás éri, melynek intelligenciája innentől kezdve új impulzusok szerint kezd működni. A sugárhajtású gép összezavarodik, és határozott célként tűzi maga elé, hogy háborút kezdeményez az emberek ellen. A béke sorsa Ben-ék kezébe kerül, kérdés, kipesek lesznek-e megfékezni az elszabadult szupergépet.

Rob Cohen (Tripla X, Halálos iramban) nem hazudtolja meg magát, amikor a Lopakodót is olyan száguldó alapokra építi, mint korábbi filmjeit. Csapatát ezúttal az Oscar-díjas Jamie Foxx (Collateral - A halál záloga, Ray), az egyre kapósabb Jessica Biel (Penge - Szentháromság, Mobil) és Josh Lucas (Drogtanya) alkotják.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Rob Cohen

Forgatókönyv:
W.D. Richter

Operatőr:
Dean Semler

Vágó:
Stephen E. Rivkin

Zene:
BT

Szereplők:
Josh Lucas, Jessica Biel, Jamie Foxx, Sam Shepard, Joe Morton, Richard Roxburgh, Ian Bliss, Jason Chan, Megan Gale

Műfaj:
akció

Játékidő:
116 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Columbia Pictures Corporation/Laura Ziskin Productions/Original Film

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Olórin kritikája
2005. szeptember 14.

"Magasan az év legpocsékabb filmjét vártam Rob Cohen új agymenésétől, és szinte szégyelltem magam, amikor még az első egy óra után is azt vettem észre, hogy egészen jól szórakozom ezen a nyári robban-durran filmen."
bővebben

További kritikáink

2005. szeptember 14.Hannibal kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek