Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Lizi&Yeti - Egy király sztori

Lissi und der wilde Kaiser

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2008. augusztus 14.

Lissi és Ferenc császár – csodálatos pár egy csodálatos világban. Életüket harmónia, egyetértés, sőt, szinte a legtökéletesebb összhang jellemzi. Minden a legnagyobb rendben. Bankjegyekkel fűtenek, és csokigolyókkal golfoznak. Persze néhanap egy kicsit uralkodnak is, de leginkább csak sétálgatnak kedvükre a kastélykertben.

Ámde egy nap sötét felhők borítják el az örökkön kék eget a Schönbrunn-i kastély felett: Lissi császárnőt elrabolják! A bátor Franci azonnal felesége és az emberrabló nyomába ered, s természetesen vele tart császári édesanyja és hűséges tábornagya is. Kezdetben sötétben tapogatóznak, ám hamarosan ráakadnak egy üzenet töredékeire, melyet Lissinek sikerült hátrahagynia. Az üzenet tartalma csak nehezen értelmezhető, de ami kihámozható belőle, az sokkolja Ferencet…

De a lúzer császár nem csügged el, inkább – kedvtelésének megfelelően – nekivág a vadászatnak! Még az országhatárok sem állíthatják meg! A hajsza során a szereplők eljutnak egészen Bajorországig, ahol a film egy akciódús fináléval zárul. 

Az animációs alkotást töménytelen helyzetkomikum, ironikus humor, és nem egy „magyar vonatkozás” teszi élvezetessé.

Rendezte:
Michael Herbig

Forgatókönyv:
Alfons Biedermann és Michel Herbig

Vágó:
Christoph Hutterer és Marc Michel

Zene:
Ralf Wengenmayr

Műfaj:
animácós, vígjáték

Játékidő:
85 perc

Ország:
Németország

Gyártó:
herbX film GmbH

Hazai moziforgalmazó:
SPI INternational

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek