Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Levelek Júliának

Letters to Juliet

70% / 2 szerkesztő
40% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2010. április 25., Tribeca Filmfesztivál
Amerikai premier: 2010. május 14.
Magyarországi premier: 2010. augusztus 5.
Magyarországi DVD premier: 2010. december 9.

Sophie (Amanda Seyfried) ifjú titán egy magazinnál, munkamániás vőlegényével érkezik a festői Veronába, hogy karrierjüket félretéve végre átadják magukat egy romantikus kirándulásnak. A sors a lányt a reménytelen szerelem udvarába sodorja, ahol hajdan Rómeó és Júlia vallottak örök szerelmet egymásnak. A hely mára azoknak az összetört szívű hajadonoknak és asszonyoknak a zarándokhelye, akik itt hagyják néhány sorban leírt szerelmi bánatukat és Júliának szóló kérdéseiket.

Sophie véletlenül egy lány 50 éve írt levelére bukkan, aki ifjúkori olasz udvarlója után kutat. Gondol egyet és válaszol a levélre, ám igencsak meglepődik, amikor levele Veronába hozza a nagymama korú Claire-t (Vanessa Redgrave), aki szkeptikus unokája társaságában folytatni akarja a keresést rég elvesztett kedvese után. A lány a jó sztori reményében bekapcsolódik a kutatásba. Kalandos utazás veszi kezdetét a napsütötte Olaszország zegzugos vidékein, ahol mindhármuknak - az egyetlen igaz iránytű - a szív mutatja az utat.

Rendezte:
Gary Winick

Forgatókönyv:
Jose Rivera és Tim Sullivan

Operatőr:
Marco Pontecorvo

Vágó:
Bill Pankow

Zene:
Andrea Guerra

Szereplők:
Amanda Seyfried, Gael García Bernal, Vanessa Redgrave, Marcia DeBonis, Giordano Formenti, Paolo Arvedi, Dario Conti, Daniel Baldock

Műfaj:
vígjáték, romantikus, dráma

Játékidő:
104 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Applehead Pictures, Summit Entertainment

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek