Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Levelek Ivo Dzsimáról

Letters From Iwo Jima

Nem láttuk.
80% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2006. december 20.
Magyarországi premier: 2007. március 1.

Az amerikai hadsereg egyre közelebb jut Japánhoz. A Csendes-óceán nagy része már az övék, és a jenkik bíznak benne, hogy hamarosan véget ér a háború. Ám ahhoz, hogy igazi japán földre tehessék a lábukat, előbb ki szorítani ellenségeiket egy kis sziklaszigetről: Ivo Dzsimáról.

A császári hadsereg nem hajlandó feladni állásait: tudják, ha ez a sziget a szövetségeseké lesz, a repülőgépeik innen már Tokiót is elérhetik. Egyedül a sziget védelmével megbízott Kuribayashi tábornok (Ken Watanabe) gondolja úgy, hogy nincs esélyük: így a stábjában is felüti fejét a fegyelmezetlenség, a kételkedés és a félelem.

Lenn a táborban Saigo, az egyszerű közkatona nemcsak a támadástól fél: saját felettesei embertelenségét sem könnyű túlélnie. Ám amikor megkezdődik a partraszállás, a tábornok és a közlegény is rátalál magában arra a bátorságra, amit addig hiába keresett.

Clint Eastwood a filmtörténetben egyedülálló módon, A dicsőség zászlaja című filmmel együtt készítette el annak párdarabját: ugyanazt a csatát most az ellenség szemszögéből mutatja meg.

Rendezte:
Clint Eastwood

Forgatókönyv:
Iris Yamashita, Paul Haggis,

Operatőr:
Tom Stern

Vágó:
Joel Cox, Gary Roach

Zene:
Kyle Eastwood, Michael Stevens

Szereplők:
Ken Watanabe, Kazunari Ninomiya, Tsuyoshi Ihara, Ryo Kase, Shido Nakamura, Lucas Elliott, Mark Moses, Roxanne Hart

Műfaj:
háborús

Játékidő:
141 perc

Ország:
USA / Japán

Gyártó:
Malpaso Productions / Amblin Entertainment / DreamWorks / Warner Bros.

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek