Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Letört bimbók

Broken Blossoms

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 1919. május 13.

Cheng Huan, a Sárga Ember (Richard Barthelmess) egy kínai misszionárius, aki azzal a céllal érkezett Londonba, hogy elterjessze az angolok körében Buddha tanításait és a béke üzenetét. Pár évvel később egy kisbolt csalódott, ópiumfüggő tulajdonosaként találkozunk vele újra. Egyhangú életében csak az jelent néha örömöt, ha látja ablakából a Lucy nevű fiatal lányt (Lillian Gish).

Lucy szépségét csak a kínai veszi észre. Mások talán meg sem látják az általában árnyékként közlekedő lányt, aki otthon ökölvívó apja (Donald Crisp) zsarnokságát szenvedi. A többévi szenvedések után Lucy már mosolyogni sem tud. Egy újabb hatalmas verést követően a lány kábultan megy az utcán, majd elájul a Sárga Ember boltja előtt. A férfi beviszi a lakására, és gondoskodik a beteg lányról. Cheng Huan őszintén szereti ápoltját, de nem mer és nem is akar közeledni. A lány a kínainál tölti az estét.

Boldogságuk nem tart sokáig, hisz kémei jelentik az apának, hogy hol van lánya. Lucy távolléténél csak az dühíti jobban az ökölvívót, hogy egy sárgánál töltötte az éjszakát. Battling Burrows tör-zúz a kínai lakásában, majd hazaráncigálja lányát, ahol kegyetlenül megveri. Lucy ekkor is csak apját félti (“Ne apa, fel fognak akasztani téged!”), ám ez nem hatja meg az ökölvívót, s halálra veri a lányt. A Sárga Ember már későn érkezik, Lucy holtteste fogadja. Az ökölvívó rátámadna, ám Cheng gyorsabb és lelövi a férfit, majd a lány mellé fekszik és egy késsel magával is végez.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Gaben

Rendezte:
D.W. Griffith

Forgatókönyv:
Thomas Burke, D.W. Griffith

Operatőr:
G.W. Bitzer

Vágó:
James Smith

Zene:
D.W. Griffith

Szereplők:
Lillian Gish, Richard Barthelmess, Donald Crisp, Arthur Howard, Edward Peil Sr., George Beranger

Műfaj:
dráma, romantikus

Játékidő:
90 perc

Ország:
USA

Gyártó:
D.W. Griffith Productions

Hazai moziforgalmazó:
United Artists

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek