Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Lépéselőny

Confidence

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2003. január 20.
Magyarországi premier: 2003. december 25.
Magyarországi DVD premier: 2004. szeptember 7.

A svindler. A király. A csali. A törvény embere. Jake Vig (Edward Burns), az okos és elegáns svindler épp most van túl élete egyik legfurfangosabb akcióján: a gyanútlan Lionel Dolbytól több ezer dollárt csalt ki néhány társa segítségével. Amikor azonban az akció után közvetlenül a csapat egyik tagját, Big Al-t (Louis Lombardi) holtan találják a lakásában, Jake rájön, hogy az akcióval valakinek nagyon belekavartak a levesébe.

Az a valaki egy bűnszövetkezet feje, az önmagát Királynak nevező, beteges maffiózó (Dustin Hoffman). Mivel Jake-et kemény fából faragták, ezért látszólag úgy dönt, lepaktál Királlyal, valójában azonban bosszút esküszik ellene. A közös célpont egy gazdag bankár, akit 5 millió dollárral akarnak “könnyebbé tenni”. Az akcióban részt vesz a pimasz zsebtolvaj, Lily (Rachel Weisz), akit Jake csaliként vet be, és a Király egyik embere, Lupus (Franky G) is.

A csapat nyakában azonban ott liheg Jake régi ellensége, az FBI-ügynök Gunther Butan (Andy Garcia), valamint a bankár emberei is, ezért Jake-nek mindenáron egy lépéssel a bűnözők és a zsaruk előtt kell járnia, hogy elérje célját. Arra pedig, hogy végső soron ki húzkodja a marionett-bábok madzagjait, csak a film legvégén derül fény.

James Foley (Mocskos zsaruk) filmje a csavaros gengszterfilmek hagyományait követi nívós szereplőgárdával, lendületes történetmeséléssel.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
James Foley

Forgatókönyv:
Doug Jung

Operatőr:
Juan Ruiz Anchía

Vágó:
Stuart Levy

Zene:
Christophe Beck

Szereplők:
Dustin Hoffman, Edward Burns, Andy Garcia, Rachel Weisz, Paul Giamatti, Morris Chestnut, Leland Orser, Louis Lombardi, Franky G

Műfaj:
thriller, dráma

Játékidő:
97 perc

Ország:
USA, Kanada, Németország

Gyártó:
Ignite Entertainment, Lions Gate Films

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek