Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Lélektől lélekig

Man to Man

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. február 10. (Berlinale)
Magyarországi premier: 2005. augusztus 18.
Magyarországi DVD premier: 2006. január 19.

1870-ben Jamie Dodd (Joseph Fiennes), egy fiatal tudós az emberiség titokzatos eredetét kutatja, azt a hiányzó láncszemet, amely összekapcsolhatná a majmokat és az emberi fajt. Meg van győződve arról, hogy a legendás pigmeusokról - akiket érintetlenül hagyott a nyugati civilizáció - szóló tanulmány megadhatja a választ erre az antropológiai kulcskérdésre. Dodd Afrikában rátalál a vademberekre Elena van den Ende (Kristin Scott Thomas), egy gyönyörű és titokzatos kalandornő segítségével, aki vadállatokkal kereskedik az európai állatkertekkel.

Egy életveszélyes hajtóvadászat után aztán Doddnak végre sikerül foglyul ejtenie két fiatal pigmeust. Azonban az uralkodó tudományos nézetek miatt Jamie egyedül marad tudóstársaival szemben, és őrlődni kezd az objektív értelem és a fogva tartottak iránt érzett szubjektív érzelmek között. Embersége végül elvezeti őt az igazságért és a szabadságért vívott küzdelemhez, melyben feladja karrierjét, barátait és szerelmét. Ám a végén, mivel a pigmeusok felismerik emberségét, többet nyer általuk, mint puszta szövetségeseket.

Régis Wargnier (Kelet-Nyugat, Egy francia nő, Indokína) Arany Medvére jelölt figyelemfelhívó drámájában a kosztümös filmekre specializálódott Joseph Fiennes (A velencei kalmár, Luther) és Kristin Scott Thomas (Arséne Lupin, Gosford Park) játsszák a főszerepeket.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Régis Wargnier

Forgatókönyv:
Michel Fessler, Fred Fougea, Régis Wargnier, William Boyd

Operatőr:
Laurent Dailland

Vágó:
Yann Malcor

Zene:
Patrick Doyle

Szereplők:
Joseph Fiennes, Kristin Scott Thomas, Iain Glen, Hugh Bonneville, Lomama Boseki, Cécile Bayiha

Műfaj:
dráma

Játékidő:
122 perc

Ország:
Nagy-Britannia, Franciaország, Dél-Afrika

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek