Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Leharcolt oroszlánok

Secondhand Lions

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2003. szeptember 19.
Magyarországi DVD premier: 2004. október 12.

Az 1960-as évek Texasában Michael Caine és Robert Duvall a félénk tinédzser (Haley Joel Osment) különc és gazdag nagybácsikáit játszák, akik egy teljes nyáron vigyáznak a kölyökre, amikor megbízhatatlan édesanyja (Kyra Sedgwick) kidobja őt otthonról. És persze mi másról szólna egy nyár két öregember mellett, mint lenyűgöző mesékről, kalandokról és álmokról? Úgy hírlik mindezekhez speciális effekteket is igénybe vettek az alkotók.

Amerikában - New Line film lévén - a Gyűrűk ura harmadik részének trailerével együtt kezdték el forgalmazni a bemutatástól számított második héttől, így valószínű sok LOTR rajongót is vonzott mozikba az utónyári kaland.

A rendező az a Tim McCanlies, akihez a Szuper haver (The Iron Giant) c. egész estés rajzfilm is fűződik, és ennek tudatában már észre is vehetjük a két mozi közti hasonlóságokat: egy fiú csonka családban, kalandok, bölcselkedések, mind-mind olyan stílusjegyek amik valószínűleg az utóbbi években Tim-et foglalkoztatják. Állítása szerint tíz évébe telt mire a forgatókönyvét sikerül megfilmesíteni.

A 2002. őszén, 30 millió dollárból forgatott film szolid siker volt Amerikában (41 milliós bevétel).

Rendezte:
Tim McCanlies

Forgatókönyv:
Tim McCanlies

Operatőr:
Jack N. Green

Vágó:
David Moritz

Zene:
Patrick Doyle

Szereplők:
Michael Caine, Robert Duvall, Haley Joel Osment, Kyra Sedgwick, Nicky Katt, Josh Lucas

Műfaj:
dráma, történelmi

Játékidő:
109 perc

Ország:
USA

Gyártó:
New Line Cinema

Kritikánk a filmről

Felhasználó crayne kritikája
2004. július 15.

"Összességében egy nem minden hibától mentes, ámde szeretnivaló film a Secondhand Lions, ami legfőképpen azoknak a nézőknek ajánlott, akik még tudnak hinni a mesékben, vagy egyszerűen csak egy őszinteséggel és mondanivalóval átszőtt filmre vágynak."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek