Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Légió

Legion

45% / 2 szerkesztő
38% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2010. január 22.
Magyarországi premier: 2010. március 18.

Vajon mi történik, ha Isten fáradni látszik, ezért úgy dönt, kezdjük újra az egészet? Hogy semmi jó, az biztos. Michael arkangyal (Paul Bettany) önként zuhan le a földre, hogy megpróbálkozzon az emberiség megmentésével. Azonban kiderül, hogy tulajdonképpen a földön még meg sem született, anyja, Charlie (Adrianne Palicki) pedig egy ételbár pincérnőjeként dolgozik.

Michael rátalál Charlie-ra az eldugott sivatagi falatozóban, amikor elszabadul a pokol, vagyis inkább a menny. Isten ugyanis elküldi az angyalok légióját a földre, hogy elhozzák az Apokalipszist. Szerencsére az étteremben van néhány olyan eltökélt és harcra kész törzsvendég, akik Michael és tulajdonképpen az emberiség segítségére lehetnek. Szüksége is lesz a támogatásra, mert félelmetes angyalok serege szállja meg a sivatagot Michael és barátai életére törve.

Scott Stewart akció-horrorja Az Angyalok háborújához (1995), a Letaszítva című filmhez vagy az Odaát című sorozathoz hasonlóan a keresztény mitológiát veszi alapul története kibontásához.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Scott Stewart

Forgatókönyv:
Peter Schink és Scott Stewart

Operatőr:
John Lindley

Vágó:
Steven Kemper

Zene:
John Frizzell

Szereplők:
Paul Bettany, Kevin Durand, Dennis Quaid, Charles S. Dutton, Adrianne Palicki, Doug Jones, Kate Walsh, Willa Holland

Műfaj:
akció, horror

Ország:
USA

Gyártó:
Bold Films, Sony Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Farkas Ádám kritikája
2010. március 15.

"A szörnyek bénák, a vérszomjas járókeretes nagyitól egyenesen a röhögőgörcs kerülgetett, holott a készítők valószínűleg nem a Haláli hullák hajnalát akarták újraforgatni más formában, bár így utólag a franc se tudja."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek