Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Legenda vagyok

I Am Legend

60% / 4 szerkesztő
57% / 6 olvasó
Amerikai premier: 2007. december 14.
Magyarországi premier: 2008. január 3.

Robert Neville (Will Smith) zseniális tudós, de még ő sem tudta megakadályozni, hogy elterjedjen az a szörnyű vírus, ami megállíthatatlan, gyógyíthatatlan – és emberi kéz alkotta…

Valamilyen csoda folytán ő maga immunis a kórokozóra, és ezzel Neville válik az utolsó túlélővé New Yorkban (legalábbis ott, ami a városból maradt…), sőt, talán az egész világon. Három éven át minden nap bizakodva küldözi szét rádióüzeneteit, elszántan keresve a külvilágban mindazokat, akik rajta kívül túlélték a katasztrófát.

De nincs egyedül. A pestisszerű kór mutáns áldozatai – „A Fertőzöttek” – ott ólálkodnak körülötte, figyelik Neville minden mozdulatát, és várják, hogy végzetes hibát kövessen el. Az emberiség talán utolsó, de mindenképp legjobb reménysége, Neville szemei előtt már csak egyetlen küldetés lebeg: megtalálni a módját, hogy visszafordítsa a vírus hatásait, a saját, immunis vére segítségével. Ám tudja, a számok nem neki dolgoznak…és az idő sem.

Francis Lawrence, a Constantine rendezője ezúttal Danny Boyle nyomdokaiba lépett, és 28 nap alatt Kaptárrá változtatta egész New Yorkot.

Rendezte:
Francis Lawrence

Forgatókönyv:
Richard Matheson regénye alapján: Akiva Goldsman, Mark Protosevich

Operatőr:
Andrew Lesnie

Vágó:
Wayne Wahrman

Zene:
James Newton Howard

Szereplők:
Will Smith, Salli Richardson, Alice Braga, Paradox Pollack

Műfaj:
akció, horror, sci-fi

Játékidő:
101 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros. Pictures, Heyday Productions, Original Film, Weed Road Pictures, 3 Arts Entertainment,

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Farkas Ádám kritikája
2008. január 3.

"Mivel nem sokkal vagyunk túl a karácsonyon, megkockáztatnék egy ajándékos hasonlatot: ez a film egy gyönyörűen becsomagolt, hatalmas doboz, amiben nyálcsorgatva gyönyörködünk a vacsora alatt és boldogan tépkedjük a papírt, hogy aztán egy fél perc múlva azzal kelljen szembesülnünk, hogy ez bizony töküres. Senkit nem beszélek le arról, hogy megnézze (a látvány azért látvány), de ezt azért nem árt tudni hozzá, a kockázatok és nagyobb csalódások tekintetében."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek