Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Légcsavar

Flightplan

50% / 1 szerkesztő
45% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2005. szeptember 23.
Magyarországi premier: 2005. október 27.
Magyarországi DVD premier: 2006. február 28.

A 40.000 láb magasan repülő, Berlinből New Yorkba tartó menetrendszerű járaton Kyle Pratt (Jodie Foster) olyan helyzettel szembesül, amely minden anyának csak a legfélelmetesebb rémálmaiban bukkan fel: Julia nevű 6 éves lánya (Marlene Lawston) nyom nélkül eltűnik a gépről. Habár Kyle érzelmileg teljesen labilis állapotban van férje váratlan halála miatt, mégis kétségbeesetten erőlködik, hogy a gép személyzete és utastársai előtt bizonyítsa, nem ment el a józan esze.

Mert bár sem a gép kapitánya, Rich (Sean Bean), sem pedig Gene Carson (Peter Sarsgaard) repülési tábornok nem szándékoznak kétségbe vonni a zaklatott özvegy állítását, minden jel arra utal, hogy Julia sosem volt a gépen, és az utasok és a személyzet vallomásai is ezt támasztják alá. Kyle, teljesen egyedül maradva, csak magában bízhat, hogy valahogy fényt derítsen erre az ijesztő helyzetre, és megmentse a lányát.

Az Amerikában nagyfilmmel most debütáló német Robert Schwentke misztikus thrillerében - amelynek alaptörténete erősen hasonlít a Felejtés sztorijára - Jodie Foster (Pánikszoba) bizonyítja, mennyire jól áll neki ez a műfaj.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Robert Schwentke

Forgatókönyv:
Peter A. Dowling és Billy Ray

Operatőr:
Florian Ballhaus

Vágó:
Thom Noble

Zene:
James Horner

Szereplők:
Jodie Foster, Peter Sarsgaard, Sean Bean, Marlene Lawston, Ina Barron, Kate Beahan, Matthew Bomer, Jesse Burch, Erika Christensen

Műfaj:
thriller

Játékidő:
98 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Touchstone Pictures/Imagine Entertainment

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hannibal kritikája
2005. november 10.

"Újabb ínyencfalat a hollywoodi tömegtermelés mélyéről! Nyugodtan jegyet válthatunk a gépre, becsatolhatjuk magunkat, de egy próbaút után ne vállalkozzunk többre! Robert Schwentke bosszantó dilettantizmusa, a forgatókönyvírók kényelmessége és ízlésficama ugyanis arcul köpi azt, aki nem hagyja otthon magas elvárásait."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek