Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Lebegés

Levity

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2003. április 4.
Magyarországi premier: 2004. február 5.

Manual Jordan (Billy Bob Thornton) letöltötte börtönbüntetését. A bizottság alkalmasnak találta arra, hogy szabadlábra helyezzék. Ő azonban szívesebben maradna a börtönben. Manual megölt egy embert. Még csak nem is egy férfit, hanem egy fiatal srácot, aki egy nyilvános illemhelyen volt kisegítő személyzet. Abner Easley fényképe, a cella falán lévő, sárguló újságpapír-kivágásról azóta is Manuelt nézi, egy fiatalon kioltott élet szomorúságával. És most Manuel szabad. Úgy megváltozott, hogy rá sem lehet ismerni, valami mégis ellenállhatatlanul abba a városba vonzza, ahol a bűntényt elkövette. Vajon mi az, amit keres? Bűnbocsánatot? Megváltást?

Manuel megismerkedik egy rejtélyes, pergőnyelvű lelkésszel, Miles Evans-szal (Morgan Freeman), aki munkát ad neki egy meglehetősen kétes hírű környék parókiáján. A fizetség egy szoba, ahol Manual lakhat, és ahol Abner Easley fényképe rövidesen ismét a fő helyre kerül. De míg Manual szembenéz múltja kísérteteivel, Miles egyfolytában menekül a saját kísértetei elől. Éppen úgy, ahogy ezt Sofia (Kirsten Dunst) is teszi, ez a gyönyörű fiatal nő, aki nyilvánvalóan önszántából igyekszik a vesztébe rohanni, és aki rendszeresen Manual segítségére szorul, hogy hazataláljon a parókia melletti hippi bárból.

De akinek Manual tényleg segíteni akar, az Adele (Holly Hunter), Abner Easley nővére. Adele fia, akit szintén Abnernek hívnak, rebellis hajlamú fiatalember, és azon a rossz úton jár, amit Manual oly jól ismer. De lehet, hogy amikor Adele-nek és a fiatal Abnernek próbál baráti segítséget nyújtani, Manual egyszerűen csak saját megváltására gondol, és az általa elkövetett bűnt akarja jóvátenni.

Ahogy Adele iránti érzelmei formát öltenek, Manualnak rá kell jönnie, hogy bár másoknak tud segíteni abban, hogy higgyenek a jövőben, saját múltját nem tudja meg nem történtté tenni.

Rendezte:
Ed Solomon

Forgatókönyv:
Ed Solomon

Operatőr:
Roger Deakins

Vágó:
Pietro Scalia

Zene:
Mark Everett

Szereplők:
Billy Bob Thornton, Morgan Freeman, Holly Hunter, Kirsten Dunst, Manuel Aranguiz, Geoffrey Wigdor

Műfaj:
dráma

Játékidő:
100 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Columbia Pictures, Echo Lake Productions, Film Colony

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek