Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Le a fejjel!

Nem láttuk.
30% / 2 olvasó
Ősbemutató: 2005. febr. 6. (Filmszemle)
Magyarországi premier: 2005. március 3.

Történetünk a középkorban játszódik, de ezt nem kell komolyan venni. Van egy ország, amiben egy kissé lökött király (Bajor Imre) uralkodik. Ez nem kelt különösebb feltűnést. Ugyanis itt nagyjából mindenki lökött.

Egy nap a király udvari főpapja és horoszkópkészítője (Garas Dezső) rossz hírt mond a Királynak: a csillagok állása szerint meg fogják ölni, és csak egy módon kerülheti el a véget: ha álruhában elhagyja a palotát. A Király megrémül és megfogadja a mágus tanácsát. Koldusruhát ölt és némi kalandos járkálás után a Pohárnok (Gálvölgyi János) házába kér bebocsátást.

Még nem tudja, hogy éppen ebben a házban rejtőzik az a bérgyilkos (Kamarás Iván), akit maga a mágus bérelt fel az ö megölésére. A Pohárnok háza lesz a történések fő színtere, ahová egyre többen érkeznek és egyre elképesztőbb események szabadulnak el.

Tímár Péter kosztümös vígjátékát 2004. augusztus 26. és szeptember 24. között forgatta, Fóton.

Rendezte:
Tímár Péter

Forgatókönyv:
Szekér András

Operatőr:
Csukás Sándor

Vágó:
Tímár Péter

Zene:
Závodi Gábor

Szereplők:
Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Bajor Imre, Fullajtár Andrea, Garas Dezső, Kamarás Iván, Dolák-Saly Róbert, Szarvas József, Murányi Tünde, Méhes László

Műfaj:
vígjáték

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Hunnia Filmstudió

Hazai moziforgalmazó:
HungariCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Ruprech Dániel kritikája
2005. március 6.

"...ez a film nem rossz, nem tudott felbosszantani, nem tudott lekötni, nem ért el nálam semmilyen hatást. Tehát nem lehet rossz. Mintha nem történt volna semmi. Másfél órás Gálvölgyi show. Maximum. De talán még annyi sem."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek