Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Larry Flynt, a provokátor

The People vs. Larry Flynt

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Amerikai premier: 1996. december 25.
Magyarországi premier: 1997. április 3.
Magyarországi DVD premier: 1998. október 1.

A hetvenes évek elején egy ohiói sztriptízbár tulajdonosa „belenyúlt a tutiba“. Kitalált egy szexlapot, amelyhez képest a Playboy kisiskolások vasárnapi olvasmányának számított. Larry Flynt (Woody Harrelson) a Hustlerrel nemcsak tabutémákat feszegetett (és mutatott meg), hanem oda is mondogatott a maga stílusában.

A közvélemény persze sokkot kapott: sokan felháborodtak, még többen vették a lapot (szó szerint és átvitt értelemben is), de közömbös senki sem maradt. Flynt közben egy médiabirodalom teljhatalmú ura lett. Százezrek imádták és milliókat irritált. Pereket akasztottak a nyakába, egy feldühödött ellenzője pedig rálőtt - ezek után tolószékhez láncolva élt. A lap és az önként vállalt Ügy tönkretette a saját és felesége életét is.

A valós történeten alapuló film maga is megosztotta a közönséget, de ennek ellenére rendezője, Milos Forman Arany Glóbusz díjat kapott, és a legjobb forgatókönyv kategóriában is nyert a film.

Rendezte:
Milos Forman

Forgatókönyv:
Scott Alexander, Larry Karaszewski

Operatőr:
Philippe Rousselot

Vágó:
Christopher Tellefsen

Zene:
Thomas Newman

Szereplők:
Woody Harrelson, Courtney Love, Edward Norton, Brett Harrelson, Donna Hanover, James Cromwell, Crispin Glover, Vincent Schiavelli

Műfaj:
dráma, életrajzi

Játékidő:
129 perc

Ország:
USA / Kanada

Gyártó:
Columbia Picture

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek