Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Larry Crowne

Larry Crowne

50% / 1 szerkesztő
53% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2011. július 1.
Magyarországi premier: 2011. június 30.
Magyarországi DVD premier: 2011. november 16.

A barátságos és kedves Larry Crowne (Tom Hanks) egy jól működő csapat vezetőjeként dolgozott egy ruházati nagyvállalatnál, amióta csak leszerelt a haditengerészettől. Legalábbis addig a napig, amíg egy leépítés következtében az utcára nem került. Larry-re hirtelen óriási szabadidő szakad rá, miközben úszik a jelzálogban, s mivel nincsen diplomája, úgy dönt, vesz magának egy használt motort, és a helyi főiskola felé veszi az irányt.

A főiskolán Larry egy színes kis közösség tagjává válik, amely hozzá hasonló kitaszítottakból áll, akik megpróbálnak egy jobb jövőt szerezni maguknak. Szedett-vedett osztályában Larry váratlanul gyengéd érzelmeket kezd táplálni tanárnője, Mercedes Tainot (Julia Roberts) iránt, aki egyaránt elvesztette az érdeklődését úgy a tanítás, mint a férje iránt.

Larry, az egyszerű vidéki fickó - akinek minden oka megvan arra, hogy azt gondolja, az élete totális zsákutcába futott - lassan megtanulja a legfontosabb főiskolai leckéjét: amikor már azt hiszed, minden érték elszáguldott melletted, ülj fel a saját robogódra, és szimplán kezdd el felfedezni az életed értelmét.

Tom Hanks és Nia Vardalos immár régi ismerősök, első közös produkciójuk a Bazi nagy görög lagzi volt, ahol Hanks producerként működött közre, míg Vardalos íróként. A Larry Crowne esetében közösen írták a forgatókönyvet, Hanks pedig ezúttal a rendezői székbe is bemerészkedett.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Tom Hanks

Forgatókönyv:
Tom Hanks és Nia Vardalos

Operatőr:
Philippe Rousselot

Vágó:
Alan Cody

Szereplők:
Tom Hanks, Julia Roberts, Bryan Cranston, Wilmer Valderrama, Taraji P. Henson, Pam Grier, Jon Seda, Maria Canals-Barrera, Nia Vardalos

Műfaj:
dráma

Játékidő:
99 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Playtone Productions, Vendome Pictures

Hazai moziforgalmazó:
Pro Video Film & Distribution Kft.

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek