Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Lara Croft: Tomb Raider

Lara Croft: Tomb Raider

Nem láttuk.
57% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2001. június 15.
Magyarországi premier: 2001. július 5.

“A világegyetemben mindennek megvan a helye és az ideje…”

Most Lara Croft ideje jött el. Három bolygó együttállásának éjszakáján Lara Croft egy rejtélyes óraműre bukkan néhai atyja, Lord Croft holmijai között, amelyeket jó két évtizede egyik régészeti ásatásáról hozott haza.

A lord régebben sokat mesélt Larának a Megvilágosultak titkos társaságáról, akik egy ősi óraművet keresnek, amellyel meg lehet nyitni az időt és a teret. A kulcs egy kristályosodott meteorfémből készült misztikus háromszög, amellyel 5000 éve legyőzték ellenségeiket. Ha a háromszög két darabja újra egyesül, az idő meg fog állni, az őrök új életre kelnek, az emberiség sorsa pedig örökre megváltozik.

Larának 48 órája van a bolygók együttállásáig, mikor a szent háromszög ereje a legnagyobb lesz. Ha az időpontot elmulasztják, az újabb esélyre 5000 évet kell várni.

Lara Croftot Kambodzsába szólítja küldetése, ahol a Táncoló Fény Sírja rejti a titok első felét, azután Szibériába kell mennie, ahol a Tízezer Árnyék Tempomában találja meg a titok másik felét. 48 óra vajon elég lesz-e Lara Croftnak, hogy felfedje a titkot és megmentse a világot?

Minden idők talán legismertebb számítógépes hősnője, Lara Croft, vagy ahogyan talán még többen ismerik: a Tomb Raider élete első mozifilmjében nem okoz csalódást a játék (és Lara) szerelmeseinek! A film legalább olyan pörgős, izgalmas és szexi, mint a játék, bár ez utóbbi szempontból mégis inkább a film viszi el a pálmát, lévén a címszerepben az ugyancsak formás, végtelen számú poligonból álló Angelina Jolie domborít!

Rendezte:
Simon West

Forgatókönyv:
Sara B. Cooper, Mike Werb, Michael Colleary, Simon West, Patrick Massett, John Zinman

Operatőr:
Peter Menzies Jr.

Zene:
Graeme Revell

Szereplők:
Angelina Jolie, Iain Glen, Daniel Craig, Jon Voight, Noah Taylor, Chris Barrie

Műfaj:
akció, thriller

Játékidő:
100 perc

Ország:
USA

Hazai moziforgalmazó:
UIP Dunafilm

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2001. augusztus 2.

"Lara Croft védelmezi, amit kell az elveszett frigyládák fosztogatóival szemben: üt vág, nem apja és game over."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek