Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Lányok

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2007. november 8.

Két tizenéves kamaszlány: Dia (Fulvia Collongues) és Anita (Helene Francois) egész nap céltalanul plázákban, játszótereken lóg, néha szórakozásból lop és persze bulikba jár. Az izgatja őket, hogy a ma, a holnap legalább olyan jó legyen, mint a tegnap és ezért “lazulnak, elvannak” egész nap. Esténként taxisokkal barátkoznak, akiknek két életük van: a folyamatosan úton levő és a ritkán látott családfő.

Egyikük: Ernő (Zsótér Sándor) szívesen hurcolássza őket és tanítja vezetni, persze némi ellenszolgáltatásért cserébe. A taxisok (Rába Roland, Mundruczó Kornél) biztosítási csalásból egészíti ki keresetüket, Ernőt is bevonják a buliba, de ő más, mint a többiek. Csak vágyakozni mer, de fél bármit is igazából megtenni. Felesége (Fullajtár Andrea) már régen más életre vágyik, s csak a közös gyerekeik miatt marad mellette.

Dia és Anita tele vannak álmokkal és vágyakkal, csak úgy szívják magukba az életet, persze nem azt, ami után áhítoznak, hanem ami jutott nekik. Dia beleszeret egy fiúba, de a szerelem csak rövid ideig teszi boldoggá, mert a fiú megcsalja. A lányok dühösek az egész világra.

Elvágyódnak Pestről, mindegy hová, csak messzire, mert meg kell mutatni a többi kiscsávónak, a csajoknak a térről, a volt pasinak (Polgár Tamás), hogy ők képesek rá és egyáltalán, külföldön minden más, azt csinálsz, amit akarsz. Svájcba készülnek autóval, csak hogy nincs autójuk. És egy autó mindenáron kell nekik, ezért elhatározzák, hogy olyan embertől veszik el, aki kellően gyenge ahhoz, hogy átadja nekik. Ernő lesz hát a célpont. Az élet azonban nem midig úgy működik, ahogy azt elképzelik.

Rendezte:
Faur Anna

Forgatókönyv:
Faur Anna

Operatőr:
Gondár András

Szereplők:
Fulvia Collongues, Helene Francois, Zsótér Sándor, Mundruczó Kornél, Rába Roland, Fullajtár Andrea, Polgár Tamás

Műfaj:
dráma

Játékidő:
118 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Hunnia Filmstúdió

Hazai moziforgalmazó:
Hungarotop

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2007. november 4.

"Nagyon üdítő színfoltja a Lányok a magyar filmgyártásnak, s végre talán az utcán is szétnéznek majd rendezőink téma után. (...) Faur Anna az én (nemlétező) vizsgámon jó eredménnyel ment át, s ha azt is figyelembe vesszük, hogy ez egy bemutatkozó elsőfilm, a végeredmény még imponálóbb. Várjuk a folytatást, amivel simán javíthat jelesre, a tehetsége megvan hozzá."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek