Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kythéra

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2007. március 8.

Csilla (Kovács Kata) a monoton, unalmas hétköznapok fogaskerekei között a menekülésről álmodozik. A magazinok és a tévé nyújtotta minták alapján regényes, romantikus szerelemre vágyik.

A szomszédságában lakó gyönyörű lányok és nagymenő barátaik élete tükrében csak nyomorultabban érzi magát. Miközben azzal bíztatja magát, hogy ambíciói egy szép napon teljesülnek, egyre jobban kiábrándul szerelméből, Bandiból (Tóth András Ernő), aki nem akar összeköltözni vele.

Csilla nagy vágya egy utazás Kytherára Bandival, de Bandit jobban érdekli egy új kocsi és a focimeccsek. Csilla rájön, hogy állapotos. Bandi, akinek sem a felelősséget, sem az anyagi következményeket nincs kedve vállalni,nem lelkesedik a hírtől. Csilla, aki már tűrhetetlenül boldogtalan , Bandi reakciója ellenére úgy dönt, hogy megtartja a babát.

Mészáros Péter filmje a XVIII. század egyik legtitokzatosabb festményének —Watteau “Indulás Cythere szigetére” — keserű, mai adaptációja. Kamaradráma a szerelem szürke, reménytelen elmúlásáról; egy fiatal pár reklámok, prospektusok, olcsó kvízműsorok és tévés futballmeccsek között megélt életéből.

Rendezte:
Mészáros Péter

Forgatókönyv:
Mészáros Péter

Operatőr:
Marosi Gábor

Vágó:
Czakó Judit

Zene:
Salamon Eszter

Szereplők:
Kovács, Kata, Tóth András Ernő, Krajcsi Nikolette, Tóth Petronella, Welker Gábor

Műfaj:
dráma

Játékidő:
78 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Mediawave 2000 Kft.

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Farkas Ádám kritikája
2007. március 14.

"Valószínűleg (és sajnos) nem fog eljutni a moziba járok szélesebb rétegeihez, de ha egy igényes magyar alkotást szeretnénk látni, nyugodtan üljünk be rá. Ha a magyar filmek közül a többség már tudná tartani ezt a színvonalat, már nem lenne itt semmi baj. Ez pedig, higgyék el nekem, nagy szó."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek