Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kutyaszorítóban

Reservoir Dogs

Nem láttuk.
80% / 1 olvasó
Ősbemutató: 1992. szeptember 2. - Franciaország
Amerikai premier: 1992. október 23.
Magyarországi premier: 2005. január 6.
Magyarországi DVD premier: 2005. február 1.

Egy gyakorlott gengszterekből álló alkalmi banda fegyveres rablást követ el egy gyémántraktárban. A rendőrség meglepően hamar a helyszínre ér, ezért felmerül a gyanú, hogy valaki a banda tagjai közül besúgó. A cselekmény a rablás elkövetése után indul, és egy-egy visszatekintő jelenetben idéződik fel az azt megelőző időszak, a bűntett kitervelésének fázisa, illetve ily módon ismerjük meg magukat a szereplőket is.

Quentin Tarantino második rendezése (első: My Best Friend‘s Birthday) először látható a magyarországi mozikban. A számtalan díjat nyert krimi fő jellegzetessége a kamara-jellegben, a beszédes nevű és kontúros figurákban és az elmaradhatatlan humorban rejlik. Nem véletlenül kapta szárnyra a hírnév a Kutyaszorítóban után az amerikai rendezőt.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: rocco és siz

Rendezte:
Quentin Tarantino

Forgatókönyv:
Quentin Tarantino

Operatőr:
Andrzej Sekula

Vágó:
Sally Menke

Szereplők:
Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen, Steve Buscemi, Chris Penn, Lawrence Tierney, Randy Brooks, Kirk Baltz, Quentin Tarantino, Edward Bunker

Műfaj:
thriller

Játékidő:
99 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Live Entertainment/Dog Eat Dog Productions Inc./Artisan Entertainment

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hannibal kritikája
2005. augusztus 10.

"A nagy kedvencek bizony ott lapulnak a felszín mögött, a Kutyaszorítóban azonban - hasonlóan a mester további rendezéseihez - a \"lopkodás\" dacára egy minden kívánalomnak eleget tevő remekmű, amelynek könnyed hangulata szinte azonnal ránk telepszik. (...) a kilencvenes évek egyik legmeghatározóbb filmes alkotása, amely megalapozta a \"tarantinós stílust.\""
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek