Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Külvárosi fények

Laitakaupungin valot

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2006. február 3. (Finnország)
Magyarországi premier: 2007. január 25.

Koistinennek (Janne Hyytiäinen), az egyedül élő magányos férfinek az a különleges adottsága, hogy senki sem kedveli. Nemcsak azok, akik ismerik, hanem azok sem, akik először találkoznak vele.

Egy bevásárlóközpontban dolgozik éjjeliőrként, a főnöke három év után is képtelen megjegyezni a nevét. A többi munkatársa állandóan cukkolja, főleg a nőkkel kapcsolatos tapasztalatlanságáért és ügyetlenségéért. Az egyetlen személy, aki emberségesen bánik vele, az a szomszédos étkezdében dolgozó nő, Aila (Maria Heiskanen).

Ám hirtelen minden megváltozik, amikor egy feltűnő szőke szépség, Mirja (Maria Järvenhelmi) leül mellé egy étteremben. Ez az első eset, hogy valaki érdeklődést mutat iránta, nem csoda hát, hogy Koistinen először képtelen felengedni a számára ismeretlen helyzetben. De érzelmei lassan előbújnak, és kis idő múlva már egy párt alkotnak Mirjával. A nő vérbeli femme fatale, így nem csoda, hogy Koistinen nemsokára egy bűneset fő gyanúsítottjaként találja magát.

Aki Kaurismaki három évvel az Oscar-jelölt, Cannes-ban is körbeimádott A múlt nélküli ember után tér vissza, és e filmjével lezárja a Gomolygó felhőkkel elkezdett, külvárosi magányról szóló trilógiáját.

Rendezte:
Aki Kaurismaki

Forgatókönyv:
Aki Kaurismaki

Operatőr:
Timo Salminen

Vágó:
Aki Kaurismaki

Zene:
Melrose

Szereplők:
Janne Hyytiainen, Ilkka Koivula, Maria Jarvenhelmi, Maria Heiskanen

Műfaj:
dráma

Játékidő:
78 perc

Ország:
Finnország

Gyártó:
Sputnik Oy

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek