Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Különvélemény

Minority Report

70% / 1 szerkesztő
88% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2002. június 21.
Magyarországi premier: 2002. szeptember 12.

A jövő békésebb lesz. Legalább is Amerikában, ahol egy különleges rendőri egység három telepatikus képességekkel rendelkező lény segítségével minden gyilkosságot még elkövetése előtt leleplez. A rendőrök a médiumok segítségével a jövőbe látnak, előre gyűjtik össze a bizonyítékokat, tárják őket a bíróság elé, és a helyszínen, még az elkövetés előtt tartóztatják le a bűnöst.

A rendszer tökéletes. Ám egyszer a cég parancsnoka, John Anderton (Tom Cruise) mégis kételkedni kezd. Nem csoda: a jelentés szerint ugyanis ő maga fog 36 órán belül gyilkosságot elkövetni. Áldozatát nem ismeri, nem tudja, hol és miért gyilkolná meg az idegent. Társai természetesen a nyomába erednek, hogy megakadályozzák a gyilkosságot. Ő pedig menekül, hogy még időben kideríthesse, tévedtek-e a jósok, vagy igazuk van, és ő rendőrből valóban bűnözővé válik-e nemsokára.
A világ legsikeresebb filmrendezője, Steven Spielberg a világ egyik legnépszerűbb férfiszínészével, Tom Cruise-zal készítette el sci-fi/thrillerét, melynek történetét a “Szárnyas fejvadász” és az “Emlékmás” szerzője, Philip K. Dick írta.

Rendezte:
Steven Spielberg

Forgatókönyv:
Philip K. Dick novellája alapján Scott Frank és Jon Cohen

Operatőr:
Janusz Kaminski

Vágó:
Michael Kahn

Zene:
John Williams

Szereplők:
Tom Cruise, Samantha Morton, Colin Farrell, Max von Sydow, Tim Blake Nelson, Peter Stormare, Kathryn Morris, Spencer Treat Clark, Neal McDonough, Mike Binder

Műfaj:
sci-fi, akció, thriller

Játékidő:
145 perc

Gyártó:
20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek