Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Közellenségek

Public Enemies

60% / 2 szerkesztő
68% / 5 olvasó
Amerikai premier: 2009. július 1.
Magyarországi premier: 2009. július 16.

Nem akadt, aki megfékezze Dillingert és bandáját. Nem volt börtön, mely bezárhatta volna őt. Lefegyverző bája és vakmerő szökései megkedveltették a gengsztert csaknem mindenkivel, a barátnőjétől, Billie Frechette-től az amerikai közvéleményig, amely nem igazán szimpatizált az országot a válságba taszító bankokkal.

Ám miközben Dillinger bandájának - köztük a szociopata Baby Face Nelsonnak - kalandjai sokakat tiszteletteljes borzongással töltöttek el, Hoovernek az az ötlete támadt, hogy a bandita elfogását használja fel arra, hogy a Nyomozóhivatalt az országos rendőrség szintjére emelje, amiből aztán az FBI lett. Ő tette Dillingert Amerika első számú közellenségévé, és bevetette ellene a fess Melvin Purvist, „az FBI Clark Gable-jét.”

Ám Dillinger és bandája túljárt Purvis embereinek eszén a hajszák és fegyveres összecsapások során. Csak a nyugati bűnüldözők toborzása és a nagyívű árulások megszervezése nyomán lett esélye Purvisnak arra, hogy behálózza Dillingert…

Rendezte:
Michael Mann

Forgatókönyv:
Ronan Bennett, Bryan Burrough regénye alapján

Operatőr:
Dante Spinotti

Vágó:
Jeffrey Ford és Paul Rubell

Zene:
Elliot Goldenthal

Szereplők:
Johnny Depp, Christian Bale, Marion Cotillard, Billy Crudup, Channing Tatum, Leelee Sobieski, Giovanni Ribisi, Stephen Dorff

Műfaj:
akció,thriller

Ország:
USA

Gyártó:
Forward Pass, Misher Films, Relativity Media,Tribeca Productions, Universal Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Olórin kritikája
2009. július 16.

"Az igazán értékes belbecs hiányában így marad a több mint tetszetős külcsín, ami tökéletesen elég arra, hogy a Közellenségek jó szórakozást nyújtson bő két órán át, de a mozitermet elhagyva valószínűleg mindenkiben ott motoszkál majd a gondolat, hogy ebből egy mestermű is lehetett volna."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek