Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Közelebb

Closer

Nem láttuk.
90% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2004. december 3.
Magyarországi premier: 2005. február 17.
Magyarországi DVD premier: 2005. július 26.

A napjaink Londonjában játszódó film egy őszinte, drámai és ironikus történet a szerelmi kapcsolatokról. A Closer négy, egymást korábban nem ismerő emberről szól - találkozásaikról, szerelmükről, megcsalásaikról és megcsalatkozásaikról.

Anna (Julia Roberts) a történet kezdetén egy frissen elvált sikeres fényképésznő. Bár egyik munkája során flörtöl Dannel, végül Larry-vel házasodik össze. Dannel való kapcsolata ugyanakkor nem ér véget, titkos szeretők lesznek.

Dan (Jude Law) egy kezdő író, aki egyelőre nekrológok írásából szerzi kenyerét. Miután találkozik a gyönyörű Alice-szel, minden megváltozik: a lány a múzsája lesz, ám mégsem belé szerelmes, hanem Annába, akivel a kezdetektől fogva csalódást sejtető kapcsolatot folytat.

Alice (Natalie Portman) Amerikából barátja elől menekült el. Az angyalarcú, őszinte lány, akinek semmije sincs, gyorsan feltalálja magát Londonban.

Larry (Clive Owen), a jőképű bőrgyógyász szivét összetörik a történetben. Ezt követően megfogadja, soha többé nem csaphatják be. Hogy önmagát védje, inkább másokat bánt meg.

Rendezte:
Mike Nichols

Forgatókönyv:
Patrick Marber (saját színdarabja alapján)

Operatőr:
Stephen Goldblatt

Vágó:
John Bloom, Antonia Van Dermellan

Zene:
Steven Patrick Morrissey

Szereplők:
Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman, Clive Owen, Nick Hobbs, Colin Stinton

Műfaj:
dráma

Játékidő:
104 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Icarus Productions, John Calley Productions, Avenue Pictures Productions

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Kelemen Éva kritikája
2005. július 25.

"Mintha a moziból kilépve a nézőnek olyasmit mondtak volna el, amit azelőtt még nem tudott. És ez a valami korántsem bíztató. Inkább ijesztő. A Time röviden így foglalja össze a film mondanivalóját: \"Love story, felnőtteknek.\" Csak csatlakozni tudok. Bár a szerelemről alkotott elképzelésem ezek szerint - a látottakkal szemben - gyermekinek minősül."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek