Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Konyec - az utolsó csekk a pohárban

80% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2007. január 11.
Magyarországi DVD premier: 2007. szeptember 17.

Valóban véget ér az élet 70 év után? Talán a legtöbbünknek igen, de van két ember egy külvárosi lakótelepen, akiknek csak most kezdődik igazán.

Kis Emil (Keres Emil) és Felleghy Hédi (Földi Teri) szerelme valahol fél évszázaddal ezelőtt kezdődött, és az eltelt ötven év épp elég volt arra, hogy ez a két ember minden pofont megkapjon a sorstól. Így hát Emil egy szép napon kisétál a behajtóktól fenyegetett lakótelepi másfélszobásból a felesége nélkül, majd bepattan Szélmadárnak nevezett Csajkájába, hogy az első útjába kerülő postafiókot – szelíden és udvariasan - kirámolja. Azt pedig sejthetjük, hogy nem egyszeri alkalomról van szó...

A következő benzinkútrablásra már a vidéki nyomozópáros, a rendőrtalentum Ági (Schell Judit) és a forrófejű Andor (Schmied Zoltán) is felfigyel. Az egyébként együtt élő rendőrök munkáját beárnyékolja az a tény, hogy Andor egy legénybúcsún intim közelségbe került egy prostival…

Rohonyi Gábor 2006. májusától júliusig forgatta első nagyjátékfilmét. A 200 millió forintos költségvetésből készülő film forgatókönyvírója a Dyga Zsombor-filmek állandó szerzője, Lovas Balázs (Tesó, Kész cirkusz).

Rendezte:
Rohonyi Gábor

Forgatókönyv:
Lovas Balázs

Operatőr:
Szatmári Péter

Vágó:
Király István

Zene:
Madarász Gábor

Szereplők:
Keres Emil, Földi Teri, Schell Judit, Schmied Zoltán, Djoko Rosic, Barbinek Péter, Horkay Péter

Műfaj:
vígjáték, krimi

Játékidő:
100 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
M&M

Hazai moziforgalmazó:
Hungaricom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2007. január 13.

"Az alapszituáció, ami bizony remek filmet ígér – hogy az ígéret teljesüljön, "csupán" egy jó forgatókönyv kellett. És - kapaszkodjon meg mindenki - olyasmi történt, amire idehaza nagyon ritkán van példa: valaki tényleg írt egy jó forgatókönyvet, aminek van eleje, közepe, és ami a legfontosabb, vége is! (...) a Konyec a nagy lehetőségek filmje. Hiszen ezzel a mozival bemutatkozhat egy kezdő rendező, a rétegfilmek írója pedig megmutathatja tehetségét a szélesebb közönségnek; de ami talán a legfontosabb, két fantasztikus nyugdíjas bebizonyíthatja, hogy hetven fölött minden filmjük ajándék – nekünk, nézőknek."
bővebben

További kritikáink

2007. január 12.Szilvási Krisztián kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek