Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kontroll

70% / 1 szerkesztő
73% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2005. április 1.
Magyarországi premier: 2003. november 20.

Történet egy furcsa fiatal emberről, Bulcsúról (Csányi Sándor), az ellenőr társakról, egy rivális ellenőr csapatról, és mindarról, ami körülöttük van. Az utazók és a jegyellenőrök -jól ismert- drámai, de legtöbbször komikus viszonyáról. Egy kegyetlen gyilkológépről, aki utasokat lök a metró elé és a metróvezetőség embereiről, akik számára csak egyetlen fontos szempont létezik, az utasok metróba vetett hite. Egy időről-időre feltűnő különös alakról, a a Gyalogkakukkról akinek kedvenc szórakozása, hogy magára haragítja az ellenőröket, hogy azok heves izgalmak közepette üldözni kezdjék a folyosókon, a peronokon, a mozgólépcson és a sínek között.

Béláról, a bukott mozdonyvezetőről (Kovács Lajos), aki most “csak” metrókocsi vezető. Béla lányáról, Szofiról (Balla Eszter), akinek kedvenc idotöltése, hogy naphosszat metrózik. Ő lesz a “nagy Ő”, akibe Bulcsú első látásra beleszeret. 

A véletlenek furcsa sorozata Bulcsúra tereli a vezetők gyanúját. Vajon nem ő az a rémalak akitől rettegniük kell az utazóknak? Pedig az új szerelemmel, Bulcsú számára megint értelmet nyert az élet. Csak egyetlen út marad nyitva: Bulcsúnak el kell kapnia az utazók gyilkosát. Mindennél fontosabbá válik számára a feladat, hogy megoldja a helyzetet.

Rendezte:
Antal Nimród

Forgatókönyv:
Antal Nimród

Operatőr:
Pados Gyula

Vágó:
Király István

Zene:
NEO

Szereplők:
Csányi Sándor, Pindroch Csaba, Badár Sándor, Kovács Lajos, Kulka János, Cserhalmi György, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Nagy Zsolt, Szabó Győző, Balla Eszter Eszenyi Enikő

Műfaj:
thriller, romantikus, vígjáték

Játékidő:
105 perc

Ország:
Magyarország

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2004. október 26.

"Klausztrofóbiás thriller, vagy naturalisztikus szatíra, esetleg mesterkélt dráma? Nehéz eldönteni: ez a legnagyobb hibája. Szerencsére azonban jobban szórakoztat, mint gondolkodtat. Utóbbi túl sok lenne neki. Egy film, amelynek semmi de semmi köze a BKV-hoz!!!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek