Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kőkemény család

The Family Stone

80% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2005. november 4.
Magyarországi premier: 2005. december 22.
Magyarországi DVD premier: 2006. június 6.

A Stone család is csak olyan, mint annyi más família: nagy, zavaros és rendetlen. Karácsonykor minden létező szűk rokon összejön, hogy néhány zavaros és vég nélküli nap során alaposan szerethessék és kibeszélhessék egymást. A rajongott fiú, Everett (Dermot Mulroney) azonban idén új barátnőjét, Meredith-t (Sarah Jessica Parker) is magával hozza az ünnepekre. A baj csak az, hogy a Stone család korántsem ilyen jövendőbelit képzelt el tökéletes utóduk számára, s véleményüket nem is rejtik véka alá.

Meredith - látva, hogy helyzete nem túl rózsás a vőlegény-jelölt családjában - erősítésért folyamodik, és elhívja Stone-ékhoz húgát, Julie-t (Claire Danes). Azonban a testvér betoppanása csak olaj a tűzre, és a meghitt együttlétnek ígérkező szeretet ünnepe helyett háborús összecsapások helyszínévé válik Stone-ék békés és boldog otthona…

A Thomas Bezucha által írt és rendezett Kőkemény család könnyed és szórakoztató karácsonyi vígjátéknak ígérkezik többek között Dermot Mulroney (Kutyátlanok kíméljenek, Lagzi-randi), Sarah Jessica Parker (Szex és New York) és Claire Danes (Terminator 3. - A gépek lázadása) főszereplésével.

Rendezte:
Thomas Bezucha

Forgatókönyv:
Thomas Bezucha

Operatőr:
Jonathan Brown

Vágó:
Jeffrey Ford

Zene:
Michael Giacchino

Szereplők:
Sarah Jessica Parker, Claire Danes, Diane Keaton, Luke Wilson, Dermot Mulroney, Craig T. Nelson, Rachel McAdams

Műfaj:
vígjáték, romantikus

Játékidő:
102 perc

Ország:
USA

Gyártó:
20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2005. december 24.

"Thomas Bezucha filmje könnyed és szórakoztató karácsonyi vígjátéknak van burkolva, de ennél azért szerencsére súlyosabb mélységekkel bír. Pontosan az a fajta, ahol jól megférnek egymás mellett a vígjátéki szituációs helyzetek és a kemény drámai kérdések."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek