Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kőkemény

Knallhart

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2006. február 12. (Berlinale)
Magyarországi premier: 2006. október 12.
Magyarországi DVD premier: 2007. február 27.

Nagyot fordul a világ a 15 éves Michael Polischkaval (David Kross), amikor az anyját (Jenny Elvers) az utcára teszi gazdag szeretője. Berlin előkelő és gazdag negyedéből kirúgva, egy pillanat alatt a város egyik lerobbant és legveszélyesebb kerületében találják magukat.

A fiatal srác életét nem csak anyja zűrös férfi ügyei, hanem az új iskola is megkeseríti. A környéket félelemben tartó Errol (Oktay Özdemir) és bandája állandóan terrorizálja a fiút, brutálisan megverik, elveszik a pénzét. Michael egyetlen lehetősége a pénzszerzésre, hogy kirabolja anyja volt szeretőjét.

A túlélésért meg kell küzdeni, és a lejtőn nincs megállás. Anyja egyik partnere leckét ad neki az utcai harc alapszabályaiból, és a legközelebbi támadáskor Michael visszaüt. A leszámolástól csak a szerencse menti meg a fiút, ugyanis a helyi keresztapa szemtanúja az esetnek, és szárnyai, alá veszi hősünket.

A srác drogfutárként kezdi el keresni kenyerét, és a hirtelen jött gazdagság miatt végre úgy érzi, hogy az életnek napos oldala is van. Ám amikor az egyik üzlet balul üt ki, kénytelen szembenézni a zord valósággal…

Rendezte:
Detlev Buck

Forgatókönyv:
Zoran Drvenkar és Gregor Tressnow

Operatőr:
Kolja Brandt

Vágó:
Dirk Grau

Zene:
Bert Wrede

Szereplők:
David Kross, Jenny Elvers, Erhan Emre, Oktay Ozdemir, Kida Ramadan

Műfaj:
dráma, krimi

Játékidő:
98 perc

Ország:
Németország

Gyártó:
Boje Buck Produktion

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2006. október 16.

"Mi kőkemény? Hát az élet, ha nincs apád, anyád pedig munkanélküli; a legrosszabb környék legrosszabb sulijába jársz, ahol mindennap megvernek és kirabolnak; vigaszt pedig csak a húgymeleg alkohol ad. Ez dióhéjban a németek "Nyilas Michaeljének" passiója. (...) Sajnos az a helyzet, hogy hiába lehetne egy kicsit Isten városa, egy kicsit Nagymenők, a Kőkemény igazán egyik sem lesz – kicsit sem. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek